Midtjylland:

Champions League-playoff där FC Midtjylland, efter att ha missat Europaspel helt i fjol, nu är garanterat spel i Europa i höst då förloraren i det här dubbelmötet droppar ner till Europa League.
Regerande danska mästarna slog ut UE Santa Coloma från Andorra med klara 4-0 i andra kvalomgången och senast var det ungerska Ferencváros, sammantaget 3-1, som åkte på däng mot danskarna

Midtjylland har inlett ligan skapligt och står på elva poäng efter fem omgångar, en pinne bakom serieledande Silkeborg. Förra helgen blev det seger borta mot Lyngby, Midtjyllands tredje reka viktoria i ligaspelet.
Midtjylland har ett par spelare – utöver Kristoffer Olsson – som är otillgängliga till den här matchen. Marrony, Paulinho och Gue-sung Cho är långtidsskadade sedan tidigare och Christian Sörensen blir borta ett par veckor med brutet nyckelben.

Slovan Bratislava:

Slovan Bratislava har haft en behaglig kvalresa så här långt där man slagit ut Struga, Celje och nu senast cypriotiska APOEL utan allt för stora besvär. Slovan Bratislava har även inlett slovakiska ligan bra med tre raka segrar. Sammantaget har slovakerna vunnit sju och kryssat två av deras nio inledande matcher i alla turneringar, där man gjort 21 mål totalt.

Vladimir Weiss förfogar över en trupp med ett gäng intressanta namn, däribland hans son med samma namn som en gång i tiden sågs som ett stort löfte i Manchester City men som nu hunnit bli 34 år gammal med 77 landskamper för Slovakien på sitt CV. På mittfältet huserar veteranmittfältaren Jarej Kucka och på vänsterkanten återfinns Robert Mak, som även han passerat 30-strecket. I backlinjen hittar vi österrikaren Patrick Wimmer. Lukas Pauschek och Adler missar båda onsdagens match på grund av skada.

Håller Midtjylland för stora favoritskapet?

Att Midtjylland bär favoritskapet i och med hemmafördel har jag inga invändningar emot, men favoritskapet känns väl stort med ettan i låga 1,57. Jag tror inte Slovan Bratislava kommer ge sig lättvindigt i Danmark. Dubbelchansen, X2, finns till 2,35 hos Coolbet . Överspelet behöver inte heller vara fel väg att gå.

This is the stats tab
This is the post tip