Ja, så var det dessa sena mexikanska matcher!

Mazatlan och Queretaro öppnar Liga Mxs elfte omgång natten mot lördag klockan 04 :'( Avsparkstiderna hjälper inte en annan som redan har sömnproblem. Nåväl!

Hemmalaget Mazatlan har under dem senaste säsongerna varit ett underhållande lag som gjort en hel del mål, men som dessvärre släppt in än fler bakåt. Annat har det varit anno 2024. Relativt nyte tränaren Vucetich, senast i storklubben Monterrey, har försökt få ordning på laget genom att stabilisera upp försvarsspelet. Det har gett viss effekt. De har endast släppt in 11 mål bakåt, vilket är i nivå med ett topplag. Offensiven har däremot blivit lidande och Mazatlan står noterade för 6 mål framåt, vilket gör dem till det minst målglada laget (offensivt) i ligan.

Något annat positivt som vi kan dra ur deras siffror är hur pass få förluster de inkasserat. 5 förluster är i nivå med ligans mittenlag, men det hjälper dessvärre föga när segrarna utbeblir.

Mazatlan är just nu ligans målsnålaste lag och övriga lag är inte ens nära. 1.70 mål/Mazatlanmatch är nämligen bland dem lägsta siffrorna vi sett i Liga Mx på senare år.

Begränsade Queretaro

Motståndet denna fredagsnatt heter Queretaro. Jag har vid flertalet gånger lyft fram Queretaro som ligans antagligen mest begränsade lag som saknar... det mesta. Deras gameplan är alltid att försvara så gott det går för att sedan hoppas på en straff, fast situation eller enstaka kontring faller väl ut. 

Inledningsvis kunde de inte ens försvara vilket i sin tur resulterade i att man inledde Aperturan med 6 raka förluster. Därefter har det gått desto bättre, framförallt då man fått ordning på försvarsspelet, samtidigt som de fått en del domslut med sig.

De kommer till matchen med 3 raka hållna nollor. De har också spelat ihop 7 poäng på dessa 3 matcher, vilket motsvarar NÄSTAN hela säsongens skörd (8p) hittills.

Queretaro har tack vare dem senaste resultaten fått lite andrum och kan gärna kryssa här för att hålla avståndet ner till Mazatlan.

Jag vill hålla hemmalaget som det starkare laget, och jag tror också att de drar det längsta strået. Tight lär det dock bli och vi kan också räkna med att Mazatlan lägger i bromsen om de skulle gå upp i ledning.

Under 2.5 mål spelas @ 1.95 hos Unibet . 1.5U

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip