Speltips: Båda lagen gör mål @ 1,95 - bet365 -

Toppmöte i Premier League får man väl kalla matchen mellan Manchester City och Fulham då lagen innehar platserna 2 och 6 inför denna kamp.

Det ljusblåa laget från tremiljonerstaden Manchester kommer från två tuffa matcher mot Arsenal och Newcastle i ligan. John Stones av alla räddade en sen pinne mot Gunners och även mot Magpies blev det kryss efter att en annan försvarare i Josko Gvardiol gett City ledningen men i andra halvlek kvitterade Newcastle på straff. Båda lagen hade sedan chanser att avgöra, men delade på poängen.

Inga problem att ta alla tre poängen i veckans Champions League match borta mot Slovan Bratislava. Var jyckens lek med tuggbenet från start och förutom de fyra mål hade man tre bollar i virket. Manager Pep Guardiola körde med en ganska ordinarie elva men några fick vila. Målis Ederson, Kyle Walker, Ruben Dias, Jack Grealish och Bernardo Silva fanns ej med från start. Manuel Akanji och Erling Haaland lirade en timme för att sedan bytas ut. Så det finns hyfsat fräscha ben att kasta in här om Pep så önskar.

Har tunga skador på mitten då både Rodri och Kevin De Bruyne saknas. Även Nathan Ake och Oscar Bobb är på besök hos fysteamet för skadebehandling.

Kan Fulham störa City?

Fulham startade säsongen med 0-1 borta mot Manchester United men efter det nederlaget är Londons äldsta klubb obesegrade. Nu har man än så länge inte mött något riktigt topplag men 3-1 hemma mot Newcastle var en liten fjäder i hatten. Senast var det Fulhams bortaviktoria mot Nottingham som hindrade att vi satte 13 rätt på stryktipset andelsspel. Fick straff med sig efter VAR-granskning och från elva meter var Raul Jimenez säker när han nätade för tredje matchen i rad. Samtliga gånger som förste målskytt i matchen.

Mexikanen har bra understöd från Emile Smith-Rowe som äntligen får speltid efter stora delar av den unga karriären varit på Arsenals avbytarbänk eller i Gunners sjukstuga, då han även varit väldigt skadebenägen. När han är frisk så är han inte långt ifrån landslagsklass vågar jag påstå.

The Cottagers fick också in skandinaverna Joachim Andersen och Sander Berge under sommar-fönstret och backen Andersen har redan en ordinarie tröja medan mittfältare Berge så här långt fått nöja sig med inhopp.

Joao Palhinhas flytt till Bayern Munchen var det enda tappet av värde så det är en fin trupp som manager Marco Silva förfogar över och tycker det finns potential att sikta på en position på övre halvan av serien. Var förra säsongen två pinnar bakom tian Crystal Palace, så inga mil från placering bland de tio bästa då.

Det troliga här är väl att det blir hemmalaget som segrar men det lär inte bli någon "walk in the Park" som man hade i Bratislava mot "Slowan". Gästerna kan bjuda på motstånd och framåt har Fulham som sagt en het Jimenez uppbackad av Smith-Rowe och kantlöparna Alex Iwobi & Adama Traore, som förvisso är tama målskyttar men besitter fart & kraft och därmed säkert kan få in lite fina bollar till Raul från sidorna.

Spelet som prövas är att båda lagen gör mål i matchen. City har släppt in mål mot lag som Ipswich, West Ham, Brentford och Watford (EFL-cup). Tycker Fulham är på samma nivå eller bättre än dessa gäng.

Fulham har gjort mål mot alla motstånd förutom Man United i premiären den här säsongen, men håller sällan nollan. Har bara fredat buren helt senast mot Forest och Birmingham i EFL-cup.

Testar också dagens TV-peng på Raul Jimenez som matchens första målskytt @ 17,00 - bet365 -

This is the stats tab
This is the post tip