Speltips: Under 2,5 mål i matchen till 1.75 hos X3000 .

Stormöte avslutar omgång 5 av Premier League när Manchester City välkomnar Arsenal till Etihad Stadium under söndagen!

Manchester City kommer från ett något krampaktigt 0-0 resultat mot Inter i Champions League under helgen. Ingen värdelös prestation på något sätt och det skapades en del halvchanser, men skärpan fanns inte riktigt där.
Man ställde även ut en rätt stark elva i den här matchen, kanske starkare än jag trodde, men där man även gjorde två byten i paus.

Mycket av eftersnacket handlade dock om att Kevin De Bruyne tvingades kliva av skadad i halvtid i den matchen. En försiktighetsåtgärd så han är redo mot Arsenal? Kanske, men frågetecken finns i alla fall runt Citys lagkapten.

Även Arsenal kliver in i den här matchen med ett 0-0 resultat i ryggen, detta borta mot Atalanta i Bergamo. Ingen superinsats offensiv av Arsenal som fortsatt saknade Martin Ödeegard. Norrmannen väntas bli borta flertalet veckor till, och det blir spännande att se hur Mikel Arteta formerar den där offensiven på söndag mot City.
Matchen mot Atalanta var okej, men inte mer. Man räddades även av en otrolig dubbelräddning av David Raya som först nöp Reteguis straff, och sedan även returen på ett makalöst vis. Försvarsmässigt ser man dock fortsatt stabila ut, frågetecken finns dock runt offensiven.

Tillknäppt återigen

Likt tidigare matcher mellan dessa två lagen de senaste åren tror jag att vi kan få se en rätt låst tillställning på Etihad Stadium. 1-0 och 0-0 har varit slutsiffror i lagens 2 senaste möten mot varandra, där Arsenal lagt sig en hel del på defensiven och varit rätt nöjda med den typen av matchbild.

Manchester City lär vilja driva på tempot och styra majoriteten av spelet, men fortsätter Arsenals defensiv spela som man gjort de senaste veckorna blir det en rejäl uppgift för Haaland och kompani att luckra upp den.
Offensivt tycker jag som sagt att Arsenal ser rätt trubbiga ut. Sin bästa målchans i matchen mot Atalanta var nog på Sakas frispark. I övrigt skapades det alldeles för lite.

Jag tror Arsenal åker till Manchester med i princip exakt samma inställning som senast när lagen möttes. Jag tror att man är väldigt nöjda med en poäng i den här matchen för att inte halka efter City ytterligare. Detta speciellt när Ödegaard saknas, vilket jag tycker blir väldigt påtagligt för Arsenals kreativitet i offensiven.

City kommer försöka slå hål på Arsenals defensiv, och det kanske man lyckas med, men jag sätter favorit på en rätt tillknäppt match återigen mellan dessa två lag. Under 2,5 mål i matchen spelas till 1.75 hos X3000 !

This is the stats tab
This is the post tip