Man United rundar av Boxing Day hemma mot Aston Villa.
Mitt speltips: Man United vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort.

Att Man United har en tuff säsong och en hel del skador vet alla. Senast i lördags en ny rätt svag prestation och förlust mot West Ham. Tycker dock inte United var så otroligt usla som många ville få de till, skapade de bästa målchanserna vid 0-0, men tog inte chanserna. Och saknar förmåga att vända matcherna.

Men eftersom status är som de är så förstoras allt negativt. När laget sladdar i ligan är borta från Europaspel efter jul, när Ten Haag är kraftigt ifrågasatt...ja då är allt såklart svart efter en förlust trots att det inte var så jäkla dålgit som många ville få det till. När till och med maten på Old Trafford hälso-kritiseras, ja då är allt skit.

Man United har värvat dåligt och Ten Haags spel går att ifrågasätta. Men på pappret måste det gå att få ut mer av materialet än de visat hittills. Gjort ett par bra prestationer den här säsongen när potentialen åtminstone skymtats. Som Chelsea hemma exempelvis.

Alla de där minusfaktorerna vet alla om. Men odds är odds. Att spela Man United som underdog hemma mot Aston Villa känns mer lockande än att spela bortalaget som favorit i min bok. Trots allt. Öppningsodden på Man United i den här matchen var för lågt, men frågan är om det inte gått till överdrift här, det tycker i alla fall jag.

Casemiro, Martinez, Lindelöf, Mount, Malacia, Maguire lär alla saknas igen. Varane och Martial frågetecken efter att ha varit sjuka senast. Sancho borta sedan tidigare. Får tillbaka Dalot efter avstängning. Så truppläget borde åtminstone inte vara sämre än det var mot West Ham senast.

Aston Villa på bortaplan?

På samma sätt som att Man United har en tung säsong är Villa en av de positiva överraskningarna. Men ingen har väl missat att det framför allt är på hemmaplan laget är otroligt bra, seriens bästa hemmalag. Vunnit mot både Man C och Arsenal på Villa Park. Ser vi till bortamatcherna har Aston Villa slagit kalla Burnley, tagit sex poäng mot Chelsea/Tottenham som lika gärna hade kunnat vara noll, ett eller två sett till matchbilderna. Senaste bortamatchen mot Brentford hade de aldrig vunnit om inte hemmalaget hade tagit ett idotiskt rött kort. I övriga matcher har Villa tappat poäng eller förlorat, det har varit stor skillnad i prestationerna borta kontra hemma.

Precis som Man United har Emerys gäng en del frånvaro att hantera:
Kamara + Cash är avstängda.
Tielemans skadad.
Pau Torres ett frågetecken.
Har ett par långtidsskador sedan tidigare (Buendia och Mings).
Så truppen är inte superbred. Skulle Torres inte komma till spel är det ett stort avbräck i min bok.

Sen är frågan hur Villas trupp hanterar att de börjar pratas upp som en titeloutsider av vissa, en CL-platskandidat av de flesta. En sak att vara en riktigt bra underdog, det är något annat att åka till Old Trafford som (förvisso knappa) favoriter. Hemmamatchen mot Sheffield United i fredags var en rätt svag match med Villamått mätt - pallar laget trycket?

Helt klart att Aston Villa är ett bra lag som lär sluta över Man United i tabellen. Men jag tycker bara det är för högt odds på hemmalaget här mot ett Villa vars bortaspel inte imponerat på mig.

Speltips: Man United vinner, insatsen tillbaka vid oavgjort.
This is the stats tab
This is the post tip