Manchester City:

Manchester City kom riktigt nära i fjol och noterades för 55 poäng, samma som Chelsea, men fick se sig snuvade på ligatiteln på målskillnad. Den här säsongen hoppas City kunna nå hela vägen och knipa WSL-titeln. City har ett lag fyllt av kvalitet – särskilt i de offensiva leden där Vivianne Miedema adderats till Lauren Hemp och Khadija ”Bunny” Shaw, bland andra – och bör också räknas bland utmanarna i Champions League, trots att man missat gruppspel de två senaste säsongerna.

Obesegrade City toppar WSL för tillfället, en poäng före Chelsea. Enda poängtappet hittills kom borta mot Jonas Eidevalls Arsenal, där City spelade 2-2 mot ännu en potentiell titelutmanare.

Gareth Taylor vilade Vivianne Miedema, Aoba Fujino och Bunny Shaw i segern mot West Ham – men trion lär vara tillbaka i startelvan här, precis som Jess Park som inte riskerades mot West Ham då hon dragits med lite fotbesvär. Sandy MacIver och Risa Shimizu är inte tillgängliga.

Barcelona:

Regerande mästarna inleder ännu ett titelförsvar med en tuff bortamatch i Manchester. Barcelona har tagit plats som dominanten i damernas klubblagsfotboll. Barcelona Femení har vunnit tre Champions League-titlar och spelat ytterligare två finaler sedan 2018/19, och har vunnit nio spanska ligatitlar, varav fem i följd.

Katalanskorna har rivstartat även denna säsong med 15 poäng av 15 möjliga, med lätt överlägsna 25-3 i målskillnad. I helgen följdes 10-1-segern hemma mot Granada upp med en solid 8-1-seger borta mot Madrid CFF. Barcelona har förstås ett lag med idel världsstjärnor med namn som Cata Coll, Ona Batlle, Mapi León, Fridolina Rolfö, Keire Walsh, Ewa Pajor och spanska landslagsstjärnorna Alexia Putellas och Ballon d’Or-vinnaren Aitana Bonmatí. 

Efter att ha roterat sitt lag mot Madrid i helgen lär spelare som Batlle, León, Rolfö, Putellas och Claudia Pina återvända till Romeus startelva här.

Smällkaramell till stjärnmöte

Vilken smällkaramell till stjärnmöte vi bjuds på redan i första CL-gruppspelsmatchen. Barcelona är förstås favorit att försvara titeln. Romeu har ett lag med världsstjärnor på samtliga positioner, men City är långt ifrån något lag man med lätthet avfärdar – särskilt inte på bortaplan, så jag vågar inte gå rakt av på bortaspåret här. Däremot tror jag det kan bli ett underhållande och stjärnsprakande möte med offensiva världsstjärnor i båda lagen. Målglatt? Över 2.75 mål finns till 2,00 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip