Malmö FF tar mot IFK Norrköping på söndagen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på skåningarna.

Riktig kall insats av Malmö förra helgen hemma mot Varberg. 1-1 räckte för att vinna gruppen och bli seedade, det är väl vad som räknas mest egentligen. Men prestationen var inte bra alls, kryddat med Martin Olssons idiotiska röda kort.

Räknar därför med att Malmö är rejält revanschsugna här. Har smugit igång säsongen med gruppspelet med en okej insats mot Öster i premiären (2-0). Roterade därefter mot Luleå i en storseger som inte säger så mycket. Och så då Varberg senast. Men tredje matchen på hemmagräs, vilket är en fördel. Ett hack upp i publikintresse och det måste vara full taggning även från de rutinerade välmeriterade spelarna. Kan förstå att alla spelare kanske inte är all in i en match mot Varberg, men det här är något annat.

Truppläget ser okej ut trots att Oliver Berg, AC och Tinnerholm ör out. Martin Olsson avstängd. Men får tillbaka Stryger-Larsen på högerbacken, vilket är ett klart plus. En tänkbar elva ser klart stark ut. När de här förutsättningarna (matchens dignitet, ett utvilat och fullt påkopplat Malmö) finns - ja då backar jag upp den här Malmöupplagan mot de flesta allsvenska lagen.

Mittenlaget Norrköping

För Norrköping är det första gräsmatchen i år på svensk mark. Sett lagets gruppspelsmatcher och det har varit minst sagt blandat. Jag trodde på laget mot Brage, men det var en helt jämn match. Bättre mot kalla Utsikten och senast 2-2 mot Sirius i en jämn tillställning. Kommer säkert vara ojämna prestationer från Peking den här säsongen.

När lagets stomme med Nyman och Traustasson i spetsen är bra och de unga spelarna har dagen - klart kapabelt Peking. Många andra gånger - sådär. Andreas Alm bygger något nytt och det lär ta tid innan allt sitter. Men för mig känns Norrköping ganska trötta den här säsongen, har svårt att se det blir något bättre än en stabil mittenplats.

Här tror jag inte de kommer räcka till. Ett påkopplat Malmö ska vara tydligt bättre och jag kan se en tvåmålsseger för skåningarna här.

Mitt speltips: Asian -1,5 på Malmö FF.
This is the stats tab
This is the post tip