Mjällby gästar Malmö FF på söndagen. 
Mitt speltips: Över 1,5 mål i andra halvlek. 

Jag tycker det här är en väldigt lurig match. Malmö mötte Rangers i torsdags, de har Qarabag kommande vecka. Guldet är så gott som säkrat. Med andra ord finns det stor risk att de roterar kraftigt och nedprioriterar den här matchen. Å andra sidan är det seriens klart bästa lag. På hemmaplan. Mot ett lag som nog irriterat skåningarna senaste säsongerna. Nog utvecklats till att Malmö bryr sig klart mer om Mjällby jämfört med om det varit Värnamo eller BP på andra sidan. Så det är inte omöjligt att ett revanschsuget Malmö sätter ner foten. 

Marknaden verkar vänta sig rotation med tanke på att oddset på Malmö stigit kraftigt senaste dagarna, har sett och hört flera rekare som pratar om Mjällby +1,5 som ett bra spel. I skrivande stund tycker jag det oddset droppat lite för lågt. Finns helt klart risk att Malmö skickar ut ett bra och inspirerat lag som bara slaktar. 

Jag har en annan idé på den här matchen jag tror håller oavsett vad det blir för MFF-elva. 

Avbytarna brottar ner Maif?

Tror som många andra att Malmö kommer rotera en del. Det öppnar för att de byter in ett par tunga pjäser i andra halvlek. Oavsett vad det blir för MFF-lag kommer Mjällby nog stå rätt lågt inledningsvis och försöka hålla sig kvar i matchen bara. Så blir inte förvånad om det blir en del ställningskrig första 45. 

Vad det än står i andra halvlek ser jag framför mig en matchbild där det kan bli åka av. 
Antingen leder Mjällby och Malmö måste gå för en vändning. 
Kryss gör att Malmö kommer gå för det. 
Om Malmö leder kommer de troligen byta in ett par pjäser som kan kontra på ett Mjällby som måste öppna upp sig. Rydströms gäng har gjort nästan en tredjedel av sina mål sista kvarten + tilläggstid i andra halvlek, blir inte förvånad om det blir ett även här. 
Sen är Mjällby knappast ofarliga här heller, kan mycket väl näta mot Malmö. 


Tror aldrig jag skrivit om den här spelformen här, men i en lurig match ser jag många scenarion där det är ett bra spel. Bör gå att få ungefär samma odds live för den som hellre vill ha alla förutsättningar bekräftade, men jag tror starkt på det här spelet pre. 

Mitt speltips: Över 1,5 mål i andra halvlek. 
 


This is the stats tab
This is the post tip