Mallorca:

Har inlett La Liga riktigt imponerande under nye tränaren Jagoba Arrasate, som tidigare gjort ett så fint jobb i Osasuna. Mallorca är sexa i La Liga med resultatraden 5-2-3 och 10-8 i målskillnad. Senast blev det 1-0-seger hemma mot Rayo Vallecano. Även om det är en ny man på tränarbänken lär Mallorca ändå känna ett visst revanschsug gentemot just Athletic Club, som man förlorade Copa del Rey-finalen mot i våras, på straffar.

Arrasate får klara sig utan skadade duon Asano och Cuéllar.

Athletic Club:

Parkerar på positionen precis ovanför måndagens motståndare, med exakt samma poäng. Samtidigt som Mallorca fått vila sig i form och kunnat fokusera på ligaspelet har Athletic Club från Bilbao varit involverat i Europaspel där man under torsdagen besegrade Slavia Prag med 1-0 hemma på San Mamés. Baskerna har haft en betydligt mer matchtung period än Mallorca, som inte spelar i Europa. I ligaspelet har formen annars varit gryende med tre segrar på de fem senaste och en plump, borta mot Girona.

Los Leones får tillbaka Paredes från avstängning samt Oihan Sancet och Vesga från respektive skador. Athletic har blandat och gett i bortaspelet med två segrar och två nederlag.

Mallorca ser bra ut

Athletic Club går in som favorit här på bortaplan, vilket kanske inte är ologiskt sett till spelarmaterial och vad laget presterat de senaste säsongerna. Jag gillar dock vad jag sett från Mallorca, som ser betydligt bättre ut under Arrasate och som har ett dugligt material, med charmige Muriqi som tung spjutspets. Athletics spelare har matchats betydligt hårdare den senaste månaden, vilket också måste med i beräkningen. Jag gillar hemmasidan i det här mötet. Mallorca +0.25 finns till 1,70 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip