Ingen vidare tur dem senaste dagarna. Tänker framförallt på underspelen som rekats där det blivit rena bjudningar eller drömmål gång på gång. Brukar annars vara spelalternativet som går bäst för undertecknad.

Nåväl, den chilenska cupen fortsätter rulla på trots ett pågående VM-kval och FIFA-break. Detta då de behöver få ett antal matcher spelade innan vissa datum. Några Copa Libertadores och Copa Sudamericana-lag har matcher som släpar efter i ligan, och likaså i cupen, så det är nu eller aldrig som dessa behöver betas av.

Pga det uteblivna landslagsuppehållet behöver vissa lag ta sig an dessa matcher med en del avbräck. Colo Colo, som är landets största klubb, är såklart värst drabbad då deras talanger rankas högt, likaså deras seniorspelare som blivit uttagna i landslaget.

Sammanlagt är det elva spelare som av en eller annan anledning är out.

Med det chilenska landslaget: Brayan Cortes (MV), Mauricio Isla (YB), Eteban Pavez (CM), Vicente Pizarro (CM) och Carlos Palacio (MVP COM).

Med Syriens landslag: Amor (MB)

Skador: Arturo Vidal (CM), Saldivia (bästa MB) och Cesar Fuentes (CDM, skadad länge)

+ Ett par som är med u20-landslaget, dock inte kännbara avbräck i vanliga fall, men som hade varit nyttiga att ha i denna match pga övriga avbräck.

Målsnåla Colo-Colo

Colo-Colo ligger just nu tvåa i ligan. De är också framme i kvartsfinalen i Copa Libertadores.

Det är således ett BRA lag, men som endast "gjort jobbet" i ligan hittills. Det är sällan de kör över sämre lag utan det är snarare så att tränaren Jorge Almiron gärna ser sitt lag gå upp i ledning innan de sedan spelar av matchen. Förståeligt då truppen just nu matchas väldigt hårt.

Av dem 11 spelarna som saknas så skulle jag vilja påstå att åtta är ordinarie. Colo-Colo har visserligen en bred trupp, och är ett bättre lag än Magallanes, som nyligen var uppe i Primeran men som åkte ner till Chiles motsvarighet till Superettan, men det är fortfarande ett stukat lag.

Det här är ett dubbelmöte och kanske den minst viktiga matchen Colo-Colo har haft den senaste tiden, och kommer att ha den närmsta tiden. Jag tror inte att de kommer att skicka ut det bästa de har tillgängligt på varje position, utan snarare mixa en aning. Målet är ju alltid att vinna titlar och i det här fallet är ett bra resultat inför returen prio.

Magallanes, som har hängt på uppflyttning, är inte ett skitlag. De är rentav ett bra cuplag som överraskat flera gånger på senare år. De tog sig hela vägen till finalen ifjol och 2022 vann de t.om hela kalaset medan de då fortfarande lirade i Primera B. De har också ett par numera aningen gamla, men rutinerade och en gång i tiden väldigt vassa spelare i truppen.

Magallanes +1.25 @ 1.83 är bra och jag tror inte alla avbräck är helt inprisade än. 1U blir det, taget hos bet365 .

Må spelgudarna vara mer på vår sida framöver.

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip