Speltips: Orri Oskarsson målskytt @ 2,30 - bet365 -

Senaste säsongernas överlevnadsmästare Lyngby mot nordens bästa (?) lag FC Köpenhamn.

Lyngby har de senaste säsongerna varit på gnällen att åka ur Superliga. Slutade 22/23 näst sist i grundserien och fixade nytt kontrakt i nedflyttningsgruppen tack vare målskillnad. Förra säsongen var inte så mycket bättre. Blev åtta i grundserien och i kampen om att inte skickas ned i Division 1 så klarade de sig med fyra poängs marginal.

Förväntas även denna säsong att ligga i botten och sedan försöka att spela upp sig lite i nedflyttningsgruppen och kirra nytt kontrakt.

Tochi Chukwuani (m, Sturm Graz) och Parfait Bizoza (m, Haugesund) har lämnat laget, men den största övergången är Andri Gudjohnsen som lämnat för Gent och inbringade nästan 3 miljoner euro till klubbkassan. Av dessa slantar har man så här långt inte spenderat en cent då Mathias Rasmussen är den ende som anslutit på free transfer från Cracovia. Blir dock ingen debut för honom här då han är skadad.

Försäsongsmatcherna har varit rätt trista historier för Lyngby. 0-2 Malmö, 0-4 Hvidovre, 0-3 Hilleröd. Men i genrepet besegrades Landskrona med 4-0. Nu är det ju rätt stor skillnad på Landskrona och FCK så tränare Morten Karlsen är nog rätt orolig hur det ska gå här.

Orri avgör premiären!

Danske jätten FC Köpenhamn klantade bort förra säsongen. Efter en stark avslutning i grundserien var man bara tre poäng bakom Midtjylland när mästerskapsserien drog igång. Där startade det illa med förluster mot Bröndby och Nordsjälland. Sedan 13 poäng på fem matcher men avslutningen hade mer att önska. Framför allt förlusten mot Aarhus blev avgörande i kampen om Champions League plats. Fyra poäng skilde till Midtjylland som vann och nu blir det Conference League i stället för chans till Champions League-spel för FCK.

Blandade resultat inför säsongsstarten. 1-0 Silkeborg, 0-1 Hilleröd, 5-0 Tirol, 3-3 Plzen och 3-2 mot SönderjyskE i genrepet.

En del förändringar i truppen då flera pjäser och talanger lämnat. Kamil Grabara (mv, Wolfsburg), Scott McKenna (b, Nottingham), Isak Bergmann Johannesen (m, Dusseldorf), Davit Khocholava (b, slutat) och Rasmus Höjlunds yngre bröder Emil och Oscar har lämnat för Schalke respektive Frankfurt. Sedan lite andra ströspelare som inte fått nytt kontrakt. 

Vad har man då ersatt med? Nathan Trott är ny keeper från West Ham, backen Munashe Garananga har anslutit från Mechelen och även Rodrigo Huescas är ny back från Cruz Azul. Dessutom vänder EM-spelaren Thomas Delaney hem efter 8 år utomlands.

Då Höjlund-bröderna inte var ordinarie och Khocholava var skadad så känns det rätt jämnt skägg på truppsidan förutsatt att de nya håller måttet. Att Delaney kommer göra jobbet råder ingen tvekan om då han alltid kämpar max och ger järnet i alla situationer.

Skador i FCK inför premiären på Nicolai Boilesen, Andreas Cornelius och Roony Bardghij.

En som är i fin form lyssnar till namnet Orri Oskarsson och har tre mål på de två senaste träningsmatcherna och är favorit att måla här. Signade nyligen ett nytt kontrakt och trivs som fisken i danska huvudstaden. Tycker en bit över dubbla degen känns spelvärt på att han inleder ligasäsongen med nätrassel på Lyngby Stadium.

This is the stats tab
This is the post tip