Speltips: Över 2,5 mål @ 1,76 - Coolbet -

Normalt så brukar första rundan i Champions League-kvalet innebära hyfsat lätt motstånd från typ Wales, Lettland eller Malta men när schweiziska ligatvåan Lugano och turkiska storklubben Fenerbache såg att de var lottade mot varandra så hoppade inget av lagen högt av glädje.

Lugano har precis sparkat igång Super League i Alpriket och inledde med 2-1 vinst hemma mot Grasshoppers. Åkte på en straff i första halvlek men kunde vända på steken i andra genom mål från polske anfallaren Kacper Przybylko (som satt två i genrepet mot Inter) och på stopptid kunde Uran Bislimi placera in segerbollen. Den som är mest nöjd med det var nog passningsläggande fransmannen Hicham Mahou som bara några minuter innan bränt ett friläge ensam med Grasshopper-keepern.

När det gäller truppen så fick inte åldermannen Jonathan Sabbatini nytt kontrakt, backen Kreshnik Hajrizi gick till Widzew Lodz, försvarskollegan Jhon Espinoza har också lämnat precis som slovenske EM-anfallaren Zan Celar som kritat på för QPR.

De som är nya hos Lugano är backtrion Zachary Brault-Guillard (Montreal), Antonios Papadopoulos (Dortmund) och Mattia Zanotti (Inter) samt Thuns playmaker Daniel Dos Santos.

På tal om Thun så kommer denna match att spelas på Dos Santos gamla hemmaarena Stockhorn Arena (i Thun) då Cornaredo Stadium i Lugano renoveras och bara tillgänglig för ligamatcher de närmaste två åren.

Dos Santos är väl den ende som kan komma att ta plats i startelvan av de som ej inledde senast. I övrigt samma manskap som mot Grasshoppers är nog tränare Mattia Croci-Torti val. EM-spelaren Renato Steffen är fortfarande på semester och anfallaren Shkelqim Vladi är skadad. Albian Hajdari fanns ej med i matchtruppen senast men normalt en startspelare i backlinjen.

Minst tre mål på Stockhorn Arena?

Fenerbache har påbörjat en ny era under ingen mindre än Jose Mourinho, som torkat tårarna efter avskedet i Roma och nu redo att göra storverk i Super Lig. Av träningsmatcherna att döma så blir det bättre och bättre.

2-1 Petrolul, 1-1 Admira Wacker, 0-1 Hajduk Split var det tre första matcherna för portugisen. De två senaste lovar dock mycket efter 4-0 mot Strasbourg blev det 5-1 i genrepet mot Hull.

Fenerbache hade förra säsongen en kanonsäsong och var 32 poäng före Trabzonspor som blev trea. Problemet vara bara att det fanns ett lag som hade en lika bra säsong då Galatasaray fick ihop hela 102 poäng på 38 matcher. Så klart surt att inte vinna ligan på 99 poäng men tror både fansen och ledningen ansåg att spelarna gjorde sitt yttersta, ska nu bara ta det lilla extra klivet med Jose Mourinho vid rodret. Ett första steg på resan blir att besegra Lugano i detta dubbel-möte.

Leonardo Bonucci har lagt dojorna på hyllan, Joshua King fick inget nytt kontrakt och Michy Batshuayi gjorde den "förbjudna" flytten när han signade kontrakt med Galatasaray. Men då kan man väl säga samma sak om Cenk Tosun som gått till Fenerbache från Besiktas.

Även köpt loss Caglar Söyuncu (Atlectico Madrid) och Rade Krunic (MIlan) samt lånat in Allan Saint-Maximin (Al Ahli). Försvararen Levent Mercan (Karagumruk) och mittfältaren Oguz Aydin (Alanyaspor) är också nya namn i truppen. Jagar Sevillas anfallare Youssef En-Nesyri men inget klart i skrivande stund och även om han plitar ned namnteckningen hos Fenerbache så lär han inte hinna bli klart till denna match.

Båda lagen var i Europa Conference League förra säsongen och det lagen hade gemensamt var att det läckte bakåt. Lugano hade 6-14 på sex matcher och Fenerbaches målskillnad var 13-11 på sex matcher. På försäsongen har det stundtals varit målrikt för urmakarna, målskillnaden på de fem träningsmatcherna var 12-6 och för Fener var siffrorna 12-4 på deras fem träningsmatcher.

Kan bli målrikt även här och huvudspelet blir över 2,5 mål i matchen. Sedan har Fenerbaches polske landslagsanfallare Sebastian Szymanski sett bra ut på försäsongen och blir kvällens TV-spelare som målskytt @ 3,10 - Bethard -

This is the stats tab
This is the post tip