Speltips: Ludogorets asian handikapp -1,5 @ 2,04 - Expekt

Två storklubbar i alla fall om man ser till deras inhemska ligor där Ludogorets har varit Bulgariens bästa klubb på sista tiden, medan Dinamo Minsk är och har varit laget att slå i Belarus. Även om BATE hade några fina säsonger för ett par år sedan.  

Ludogorets var helt överlägsna i Parva Liga och vann grundserien tolv poäng före närmaste konkurrent som var CSKA Sofia. Kunde därför kosta på sig ett par förluster och en kryssmatch i Mästerskapsserien och ändå ta hem guldet i stor stil. 

Vann samtliga träningsmatcher under sommaren och det mot rätt bra motstånd i form av slovenska Primorje (5-0), Slovan Bratislava (1-0), St Gallen från Schweiz (2-0) och Craiova som håller till i Rumänen (4-1). 

I ligan som precis har dragit igång inledde Georgi Dermendzhiev manner med en 1-0 vinst mot värsta rivalen CSKA Sofia. Har även hunnit med en runda i kvalet till Champions League där Dimano Batumi från Georgien stod för motståndet. 3-1 hemma och 0-1 borta var tillräckligt för att avancera till denna omgång. 

Dumpade och lånade ut lite truppspelare innan säsongen drog igång och hade även råd att ta in lite nytt folk. Hendrik Bonmann är ny back-up keeper från Wolfsberger, Deroy Duarte (Fortuna Sittard) & Aguibou Camara (Artomitos) är nya på mitten och den som är mest bekant för oss svenskar är backen Edvin Kurtulus som man betalde 2,2 miljoner Euro för att lösa från Hammarby. 

Framåt behövdes inga nyförvärv då det redan finns ett koppel brassar och även spelare från Argentina och Ghana. Inhemska spelare är det ont om och de få som finns i truppen har svårt att få speltid.     

Ludogorets numret större än Dinamo

Dinamo Minsk är obesegrade i Vysshaya Liga efter femton omgångar. 10 segrar och 5 kryssmatcher. Ändå så är det bara målskillnad som separerar dem från tabelltvåan Zhodino (som har 11-2-2).  

Förra säsongen tog man hem ligan före Neman som var en bit bakom. Hade det tufft i första kvalomgången till Champions League där det bara blev 0-0 hemma mot Pyunik från Armenien. I bortamötet såg det också ut att bli 0-0 men i matchens sista minut fick Dinamo en straff som veteranbacken Aleksei Gavrilovich satte i nät och tog laget till den här rundan. 

Har inte alls samma ekonomi och förutsättningar som dagens motståndare och fått nöja sig med att plocka in ett par brassar i Rai (b, Novo Hamburgo), Igor Pedro (a, Ceara) och nigerianen Steven Alfred (a, Maccabi Herzliya). I övrigt är det till 90% inhemska spelare i truppen. 

Har sen test på Pavel Sedko som tillsammans med Raymond Adeola är hoten framåt för Dinamo. Tycker det ska skilja ett par nivåer mellan lagen och på hemmaplan behöver Ludogorets visa framfötterna med ett stabilt resultat att ta med sig till Belarus. 

Spelet som testas är att hemmalaget vinner med minst två bollar, precis fallet var i första omgången mot Batumi.  

This is the stats tab
This is the post tip