Speltips: Liverpool över 7,5 hörnor @ 1,76 - Bethard -

Två obesegrade lag stöter på varandra i fjärde omgången av Premier League när Liverpool och Nottingham möts på Anfield under lördagseftermiddagen.

Liverpools nye manager Arne Slot kunde inte fått en bättre start hos The Reds. Tre raka vinster och 7-0 i målskillnad efter tre matcher. Ipswich (2-0), Brentford (2-0) och Manchester United (3-0) är de lag som fått bita i gräset. Matcherna mot Ipswich & Brentford var rätt lika varandra om vi ser till statistiken. 62% boll, 18 målchanser, 10 hörnor och 2,51 xG mot Tractor Boys och mot The Bees så var det 62% boll, 19 målchanser, 9 hörnor och 2,31 i xG. Var inte lika dominanta på Old Trafford mot Man United, trots att det blev större siffror. Lutar väl åt att det även här kan bli något liknande resultat som i de tre inledande matcherna.

Större delen av truppen har varit iväg på landslagsuppdrag för sina respektive hemländer men det är de vana med och det brukar inte vara något problem.

Nyförvärvet Federico Chiesa har tränat med laget och bör nu vara i matchform och redo för debut. Att han startar känns föga troligt men ett inhopp i andra halvlek kan det mycket väl bli.

Fysteamet har inte mycket att pyssla med för tillfället då det endast ser ut att vara Harvey Elliot som är under behandling med sitt fotbrott. Tidigare under veckan fanns farhågor att Alexis Mac Allister och Curtis Jones kunde komma att missa matchen men båda ser ut att ha repat sig och kunna medverka här.

Minst åtta "poolhörnor" på Anfield

Nottingham under Nuno Espírito Santos ledning har även de inlett säsongen bra med en seger och två kryssmatcher. Motståndet har dock inte varit något av de förväntade topplagen. Bournemouth 1-1, Southampton 1-0 och Wolverhampton 1-1. Som synes har försvaret varit stabilt men finns förbättringar att göra framåt.

Gjorde en del intressanta värvningar under sommaren då man tog in Alex Moreno (b, Aston Villa, lån), Elliot Anderson (m, Newcastle) Nikola Milenkovic (b, Fiorentina) och på deadline-day anslöt backen Morato från Benfica och assistkungen James Ward-Prowse på lån från West Ham. Får se här om duon får göra debut. Milenkovic och Anderson är redan varma i kläderna medan Moreno fick 90 minuter i EFL-cup matchen mot Newcastle (1-2 efter straffar).

Morgan Gibbs-White fick göra debut i landslaget under Lee Carsley och kommer full av spring i benen till denna match. Är tillsammans med Chris Wood som flankeras av Callum Hudson-Odoi & Anthony Elanga hoten framåt. Nu är det en av säsongens tuffaste matcher som väntar och förra säsongen åkte man hem till Sherwoodskogen med 0-3 i bagaget. Då var det jämnare säsongen innan då det blev 3-2 till Liverpool.

Tror på en matchbild som liknar den som hemmalaget hade mot Ipswich & Brentford. Mycket boll för Pool och det bör resultera i både målchanser och hörnor. Vågar mig inte på Liverpool att vinna och hålla nollan då Forest har potential att få dit en balja.

Spelet får istället bli Liverpool över 7,5 hörnor i matchen. Nottingham släppte till 6 hemma mot Cherries, 4 borta mot Saints och 3 hemma mot Wolves och dessa lag är inte i närheten av Liverpools kaliber framåt. Dessutom är det bortaplan för Forest. I fjol blev det 8-3 i hörnor och tror på minst 8 "poolhörnor" även här.

This is the stats tab
This is the post tip