Speltips: Liverpool rak seger till 1.65 hos SpeedyBet .

Ett tungt möte avslutar söndagens Premier League-fotboll när Liverpool välkomnar Chelsea till Anfield!

Bortalaget Chelsea kommer från sju raka matcher utan förlust i alla tävlingar. Fem vinster och två kryss är facit under denna period och känslan är att Enzo Maresca så smått börjar få ordning på torpet.
Klart är det dock inte på långa vägar, men känslan är att man har börjat sätta en startelva på ett bättre sätt, där speciellt offensiven fått betydligt mycket mer kontinuitet med Jadon Sanco, Cole Palmer och Nicolas Jackson i spetsen.

Innan uppehållet kommer man dock från ett poängtapp i Premier League, hemma mot Nottingham Forest. Inte optimalt såklart. Optimalt var det inte heller att både Cucurella och Fofana tog varsitt gult kort sent i matchen, vilket gör att båda är avstängda i den här matchen mot Liverpool.

Liverpool kommer till den här matchen som ledare av Premier League, en poäng före Arsenal och Manchester City. Formen sedan den snöpliga och svaga förlusten mot Nottingham Forest för ett par veckor sedan har varit otrolig. Man står på sex raka segrar i alla tävlingar och har endast släppt in tre mål på dessa sex matcher. Försvarsspelet har verkligen förbättrats under Arne Slot, och i ligaspelet har man endast släppt in två ynka mål på sju omgångar

Tungt för Liverpool är dock att Alisson tvingades av skadad innan uppehållet och väntas missa ett par veckors spel.

Chelsea orkar inte riktigt

Jag förväntar mig att söndagens drabbning mellan dessa två lagen lever upp till förväntningarna. Chelsea har som sagt fått igång sin offensiv ordentligt, men ställs nu mot ett Liverpool vars defensiv är ramstark.

MacAlister och Luiz Diaz har kommit hem rätt sent från sydamerika och det är inte alls omöjligt att någon av dem får börja från sidan i den här matchen, vilket öppnar upp möjligheter för Cody Gakpo eller Curtis Jones.

Tappen av Cucurella och Fofana är tunga för Chelsea. Trots att Chelsea styrkor inte ligger i defensiven är det två, enligt mig, viktiga spelare. Utan speciellt Cucurella lär Salah få en hel del ytor att jobba på. Just Salah kom hem tidigt från landslagsuppehållet och lär komma utvilad till den här matchen.
Utvilad lär även Virgil Van Dijk komma, som blev utvisad i Nederländernas första match under uppehållet och har därför fått välbehövlig vila.

Känslan är att Chelsea börjar hitta något under Enzo Maresca, men jag är rädd för att det ännu inte är tillräckligt för att åka och slå ett solitt och ramstarkt Liverpool på Anfield. Utvilade Salah och Van Dijk och avstängningar på Cucurella och Fofana gör att jag tippar över åt Liverpools fördel, och klickar i den raka hemmasegern för Liverpool till 1.65 hos SpeedyBet !

This is the stats tab
This is the post tip