Ni som "känner" hur jag spelar och rekar har nog sett att jag ofta går för underspelen. Historiskt sett är det det spelalternativet som jag gjort bäst resultat och där jag oftast har bra positioner.

Nu tror jag att det äntligen blivit dags att skörda, framförallt i Liga MX. Liga MX är väldigt målglatt emellanåt, ofta mer än vad de borde tack vare offensivt spetsiga lag och ibland svajjiga målvakter. Resultaten har dock rättat till sig på senare tid och det är allt färre drömmål m.m. I den senaste omgången var det endast EN match av nio som gick över 2.5 mål. Ett REJÄLT trendbrott i det som spelat hittills av årets Clausura.

Därför får underspelen bli dagens tema!


Queretaro - Mazatlan, 28/9 03:00

Jag har snackat ner Queretaro ett antal gånger nu. Ja, de är antagligen ligans mest begränsade lag och radade upp förluster, fram tills för två omgångar sedan! Raden 0-1-7 har sedan dess blivit 2-1-7, vilket gjort att de klättrat upp åtminstone en placering i tabellen.

Den största skillnaden är att de faktiskt lyckats sätta sitt försvarsspel bättre och bättre. Det är trots allt det de i huvudsak fokuserar på omgång efter omgång. Medan de tidigare släppte till chanser värda minst 2.0 förväntade mål bakåt så har de nu istället fått ner det till 1.6 borta mot Puebla (bottenlag), 1.6 mot Tigres (topplag) och 1.0 borta mot Atlas (mittenlag).

Motståndet står Necaxa för. Necaxas prestationer kan skilja sig rejält åt från säsong till säsong. Vissa år har de gjort riktiga fynd, och därför slutat någonstans i mitten, och vid andra tillfällen har de misslyckats på transfermarknaden och harvat långt ner.

I år bygger Nacaxa vidare på det de åstadkom i den senaste Clausuran där de slutade på en 9de plats (av 18) och innehar nu elfteplatsen i pågående Apertura. Poängen kommer i huvudsak på hemmaplan där de har raden 3-1-1 såhär långt. På bortaplan är man desto svagare och de har skapat få chanser i varenda match, bortsett från den mot Santos Laguna.

Det här bör bli ännu en låst historia, förhoppningsvis får vi ingen överprestation offensivt från något utav lagen. Under 2.5 spelas @ 1.93 med 0.5U hos bet365

Tijuana - Mazatlan

Hade vi snackat en match mellan Tijuana och Mazatlan för säg... ett år sedan, så hade det skrikit ett överspel om matchen. Nu är situationen annorlunda, främst hos bortalaget.

Mazatlan har den här säsongen gått ifrån sin frejdiga och riskfyllda spelidé. De har svängt om i det avseendet rejält och de har lyckats neutralisera de flesta motståndarna... helt okej!

Tyvärr för deras del så har offensiven blivit lidande och de har därför endast lyckats ta en 3 poängare hittills. Det positiva är att de "bara" förlorat 4 matcher, vilket är bra mycket bättre än många lag ovanför dem. Mazatlan är trots allt ett tippat bottenlag, så detta får väl anses som ett steg framåt.

Tijuana å andra sidan har gjort det över förväntan. De hängde tidigt med på toppen men verkar dessvärre gåt på pumpen den senaste tiden. Deras akilleshäl har varit defensiven, samtidigt som de spelat en offensivt balanserad fotboll, match efter match.

Defensiven har sett förskräcklig ut den senaste tiden. Mot Toluca vart de helt överkörda, och Pumas kom igenom många gånger trots att Tijuana lyckades hålla nere siffrorna (1-0).

Offensiven, som tidigare såg så bra ut, har fått grus i maskineriet. Knappt en enda farlig match mot Toluca och Pumas borta, och sparsamt med chanser hemma mot ett kasst Leon.

Även i denna match tror jag på ett underspel. Mazatlan kommer att spela defensivt och med tanke på vilka tendenser Tijuanas offensiv visat på sistone så tror jag att de får svårt att ta sig igenom muren.

Under 2.75 mål @ 1.90, 1U hos bet365 .

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip