Snacka om två lag som haft en skilda utveckling dem senaste åren.

Leon blev ett av mina favoritlag när jag väl började följa mexikanska ligan på nära håll för en tio år sedan. De spelade ett Pep-inspirerat spel, vilket givetvis är min melodi då jag följde Barcelona pre och post Pep Guardiola.

Leon har under 2000-talet nått många framgångar, bland annat 3 av klubbens 8 totala ligatitlar sedan de grundades 1944. Internationellt har de vunnit Leagues Cup i den tidigare versionen 2021 samt Champions Cup 2023. Ungefär efter den sistnämnda titeln började Leons förfall.

Efter ett misslyckat VM för klubblag slutade tränare Larcamon. Han tog på sig deras dåliga prestation i turneringen, med all rätt, men nog hade det bästa för bägge parterna att han stannat kvar.

Idag leds Leon av Eduardo Berizzo som fått äran efter Jorge Bava. Han har dock inte blivit den frälsaren Leon sökte utan det har inledningsvis blivit två raka förluster. Ena hemma mot Cruz Azul och andra senast borta mot Chivas.

Otränade och ett tight spelschema

Leon har, utöver ett kasst och ospetsigt grundspel, blivit kritiserade för att inte orka hela matcherna. Lagdelarna sitter inte ihop i 90 minuter och det är också därför de ligger nästsist.

De kommer till dagens match med 11 (!) raka matcher utan seger, om vi räknar med Leagues Cup. Det innebär också att de inte tagit någon seger i Aperturan än. Illa!

Atletico San Luis å andra sidan överraskade rejält genom att ifjol nå en semifinal. Semifinalen följdes dock upp med er urkass säsong där känslan var att övriga klubbar läste deras spel samtidigt som det blev allt tydligare att mång spelare överpresterat och spelat en fotboll som de inte var fullt kapabla till egentligen.

Den senaste tiden har laget vuxit in i det igen. Jag flaggade för detta inför den senaste matchen mot Cruz Azul, men landade ändå i att jag trodde att Cruz Azul skulle ta det trots allt. Tji fick jag och Atletico San Luis besegrade serieledarna med 3-1 på hemmaplan!

Liga Mx är just nu inne i en väldigt intensiv period och lagen har dessutom nyligen rest runt i USA i den nyligen avslutade Leagues Cup, där det förövrigt var match var tredje dag.

Leon, som knappt visat sig palla 90 minuter redan, kommer att få det kämpigt med det här tighta matchandet och det är därför jag ger Atletico San Luis goda chanser att få med sig ett positivt resultat.

Bägge lagen har tunga avbräck. Federico Viña är out i Leon, deras överlägset bästa offensiva spelare, och Vitinho, som också är key, är out i Atletico San Luis. Det hela avgörs på ett mindre slitet San Luis som dessutom har ett bättre grundspel än Leon, och som således inte är lika beroende av en offensiv stjärna.

Atletico San Luis +0.5 @ 1.78, 1U. Unibet .

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip