Foto: Rekatochklart

Matcherna duggar tätt i Allsvenskan och efter veckoomgången är det nu dags för spel söndag och måndag. Jag kommer att rikta in mig på två matcher denna söndag som vi även snackar upp i Fantasyprogrammet Entré F-Y.

 

1. Djurgården - Gais
Söndag 16:30
Spel: 1/1 halvtid/fulltid
Odds: 2.21

Djurgården kommer till spel med två raka smällar bakom sig mot AIK och Malmö FF. Två tuffa smällar som ni hör. Och det är även så att Tokmac kommer vara avstängd här och viktige mittbacken Tenho riskerar också att missa matchen då han blev utbytt skadad sist. DIF behöver verkligen dessa tre poäng och även om Gais har inlett Allsvenskan ganska poängstarkt och vann senast borta mot Kalmar så tror jag att DIF, även om laget skulle rotera en del, passar Gais väldigt illa. Djurgårdens höga och intensiva press samt relativt snabba backlinje ger mig anledning att tro på en jobbig eftermiddag för göteborgarna. De kan visserligen spela utan någon press, men jag tror att tempot på Tele2 kommer vridas upp till en nivå som Gais inte är vana vid. Djurgården behöver verkligen tre poäng här och jag tror att de studsar tillbaka och vinner ganska bekvämt.

Målfest i Gbg?

2. Häcken - IFK Norrköping
Söndag 16:30
Spel: Över 2.5 och båda lagen gör mål
Odds: 1.68

Nästa spel jag plockar är mellan två lag med färskt självförtroende. Häcken slog IFK Göteborg med 1-0 på bortagräs. En tung, men kanske inte så rättvis derbyseger då Blåvitt skapade lägen för att göra minst två mål i min mening. Men starkt och viktigt för självförtroendet. Hemma på Bravidas konstgräs är det en annan femma. Där är man bolltrygga och mot ett Peking vars försvarsspel sett riktigt iskallt ut hela säsongen så här långt, då tror jag verkligen att vi kommer att få se mål. Det fick vi sist när Peking spelade också. Man vände 0-2 till 4-2 hemma mot Elfsborg och återigen visade Totte Nyman och Traustason klass. Även Tim Prica har fin individuell kvalitet. Det här bör bli en offensiv och underhållande match där jag tror att båda lagen gör mål och att vi går över 2.5 mål.

Samlat odds för denna dubbel är 3.71 hos Hajper !

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip