En riktigt rolig CL-match på agendan när två formstarka lag ställs emot varandra i Tyskland. Här är mitt speltips.

BUNDESLIGA
3. Leipzig 5 3 2 0 8:2 6 11

Leipzig hemma
3 2 1 0 5:0 5 7

Formen
V, O, F, O, V

Senaste match
Leipzig - Augsburg 4-0

Serie A
2. Juventus 6 3 3 0 9:0 9 12

Juve borta
3 2 1 0 6:0 6 7

Formen
O, O, V, O, V

Senaste match
Genoa - Juve 0-3

Preliminära elvor (Whoscored)

Leipzig (4-4-2) Gulasci - Geertruida, Orban, Lukeba, Raum - Nusa, Seiwald, Vermeeren, Simons - Sesko, Openda

Saknar: Ouedraogo, Schlager
Osäkra: Kampl, Elmas

Juve (4-2-3-1) Gregorio - Danilo, Kalulu, Bremer, Cabal - Thuram, Luiz - Gonzalez, Koopmeiners, Yildiz - Vlahovic

Saknar: Weah, Adzic
Osäkra: Milik

Tror på tajt match

Leipzig mot Juventus. Är det bara jag eller är inte det här riktigt rolig match på förhand? Vi har ett hemmalag som efter 2-1-torsken borta mot Atlético Madrid svarat med 0-0 borta mot St Pauli och nu senast hela 4-0 mot Augsburg. För närvarande ligger laget på en tredjeplats i Bundesliga, bara två pinnar efter FC Bayern som toppar, med fem omgångar spelade. Säsongen har således varit rätt så positiv även om man inte lyckades få med sig något från Madrid i den första CL-matchen.

Men dagsformen är utan tvekan bra och på hemmaplan är Leipzig erkänt starkt. Laget spelar en intensiv fotboll med aggressiv press och det kommer därför att bli en väldigt taktisk match tror jag. Juventus är nog smarta nog att anpassa sig duktigt efter det och inte ge Leipzig för många möjligheter att sätta fast Juve på egen planhalva och kontra.

Jag har varit inne på det i tidigare rekar med Juve och jag säger det igen, det här "nya" Juve tror jag mycket på. Det är en tränare (Thiago Motta) och en spelargrupp som känns väldigt hårt arbetande och taktiskt skickliga. Laget har en förmåga att inte ge motståndarna mycket ytor och är väldigt disciplinerat, samtidigt som man har individuell skicklighet framåt också. Juventus defensiv kan vi prata mycket om. Laget har alltså inte släppt in ett enda mål i Serie A på de sex första omgångarna! Riktigt starka papper får man säga. Det enda insläppta kom i CL mot PSV (3-1) och nu senast kommer man från 0-0 hemma mot ett återuppstått Napoli (tränas av Juve-legendaren Antonio Conte) och senast 3-0-seger borta mot Genoa.
Jag tror som sagt på en taktisk match där Juve är ganska nöjt med kryss härifrån och därför kommer att fokusera på sitt försvarsspel, att komma rätt in i matchen där, och då kommer det bli tufft för Leipzig att ta sig till klara målchanser.

SPELTIPS

Jag spelar under 2.5 mål till 1.91 hos X3000 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip