Speltips: Juan Cruz över 0,5 skott på mål @ 2,65  - Expekt

Tidigt bottenmöte i La Liga när sjupoängaren Leganes gästas av fempoängaren Valencia under fredagen.

Leganes startade säsongen med fem poäng på de tre första matcherna och så långt såg det bra ut men tre förluster och två kryss senare så är man inte bättre än på 16e plats i La Liga. Tror dock fansen är nöjda så länge "Los pepineros" är på rätt sida nedflyttningsstrecket och huvudmålet för nykomlingen är så klart att hänga kvar i högsta serien.

Har ännu inte sprungit in i någon av de stora elefanterna men åkte på stryk av både Betis och Athletic Bilbao som väl får rankas strax under topplagen. Höll dock stången i första halvlek för att sedan inte riktigt orka stå emot matchen ut båda gångerna.

Tycker truppen är skaplig och det faktum att man lyckades knyta till sig spelare som målisarna Juan Soriano & Marko Dmitrovic, försvararna Matija Nastasic & Valentin Rosier samt Renato Tapia (m) och anfallasduon Munir El Haddadi & Sebastien Haller tyder på att det finns en hel del tro på laget. Så här långt är det endast Juan Cruz som levererat framåt så både Haller och El Haddadi väntar fortfarande på att näta för sin nya klubb.

Tränare Borja Jimenez ser endast ut att behöva undvara Yvan Neyou och Naim Garcia pga skador.

Juan Cruz provar lyckan på hemmagräset.

Forna storlaget Valencia har haft svårt att hävda sig i La Liga de senaste säsongerna och den här ser inte ut att bli någon vändning på den fronten. 2-0 segern mot Girona är så här långt enda trepoängaren. I övrigt två kryss och fem förluster.

Sålde (Liverpool €30 M) och låna tillbaka keepern Giorgi Mamardashvili men inte ens han kan rädda laget i matcherna då det knappt görs några mål framåt. Precis som dagens motståndare har Valencia endast mäktat med fem baljor på åtta matcher. Fjolårets skyttekung Hugo Duro kändes lite på g efter målat mot Villarreal men åkte då på skada som höll honom borta i matcherna mot Atletico Madrid och Girona. Kunde dock starta senast i 0-3 förlusten mot Real Sociedad men var precis som hela fladdermösskolonin blek.

Yttern Rafa Mir är intern avstängd då han är under utredning för sexuella övergrepp. Lägg därtill skador på backarna Jose Gaya, Mouctar Diakhaby, Jesus Vazquez och andrekeeper Jaume Domenech.

Tror inte på någon målfest men det gör inte bolagen heller och på underspel är det inga odds att jubla över.

Kommer i stället lägga en slant på Leganes (och planens?) bäste anfallare, Juan Cruz, att få till minst ett avslut på mål. Har träffat mål i fem av åtta matcher under säsongen och mot en bottenkollega som Valencia bör han på hemmaplan i alla fall testa bössan minst en gång i matchen. Sen om bollen går in är en annan femma. Kanske blir det en retur som Haller kan raka in? 

2,65 ( Expekt ) för skott på mål & 6,75 ( Expekt ) för mål blir kvällens spel på Estadio Municipal de Butarque. 

This is the stats tab
This is the post tip