Blandade resultat i helgen. En bättre lördag, en sämre söndag.

Vi har ett stort utbud midweek med en massa intressanta matcher i Leagues Cup. Jag har hittat två spel tills inatt, ni hittar bägge i denna text.



Pachuca - New York Red Bull 02:00

Mexikanska Pachuca underskattas just nu av marknaden. New York RB har en förhållandevis stark trupp, men de har inte kommit upp i rätt nivå den senaste tiden där de framförallt haft svårt att gå segrande ur sina matcher. De kryssade hemma i premiären i en förhållandevis jämn match mot Toronto där chanserna gick att räkna på en hand.

Pachuca har blivit rätt stora underdogs vilket de inte bör vara IMO. Vi snackar ändå om ett lag som tidigare i år gav suveräna Club America en rejäl kamp i Liga MXs kvartsfinal och dessutom vann Champions Cup efter en imponerande turnering. Deras styrka ligger i omställningsspelet som lämpar sig utmärkt för cupspel.

Jag rankar dem mexikanska lagen högre än MLS då de historiskt sett alltid dragit det längsta strået i liknande sammanhang. Pachucas trupp har inte genomgått allt för stora förändringar och nyckelspelare som deltog i Copa America är idag mer utvilade än vad de varit under inledningen av Aperturan (inhemska ligan).

Pachuca +0.25 @ 1.90 är för högt, tages hos Unibet , 1U.

Bang average


Minnesota - Necaxa 03:00

Matchup mellan två av turneringens "sämre" lag men med formkurvor som pekar åt olika håll.

Minnesota innehar just nu en nindeplats i MLS Western Conference. Formen däremot är i nivå med ett bottenlag. De har endast 1 seger på dem 10 senaste matcherna. De har förlorat ÅTTA av dessa varav ett av dem var premiärmatchen (0-2 Seattle) där Hodson åkte på en utvisning. Således är han avstängd inatt.

Necaxa rankas rätt lågt i turneringen. Förståeligt då de är en klubb av mindre storlek som blandar och ger rätt friskt. Jag däremot gillar det Necaxa visat under året. De har tagit en del imponerande segrar tack vare ett snabbt kontringsspel där snabbe och kraftfulle colombianen Cambindo fungerar som en sylvass offensiv spets.

Mexikanska Aperturan har kommit 4 omgångar in och Necaxa parkerar på en oimponerande, men inte otillräcklig, elfteplats (av 18). Cambindo missade den senaste matchen pga skada men har tränat som vanligt inför Leagues Cup premiären.

Jag tycker att Minnesota är lite väl stora favoriter här. Mexarna är inte kattpiss och har dessutom haft en längre vila än Minnesota som spelade borta i Seattle för 4 dagar sedan.

Det verkar också pågå någon typ av Leagues Cup bojkott bland vissa Minnesota-supportergruppar och olika medier menar på att det kommer att bli lägre decibell och mindre publik än vanligt på läktarna.

Necaxa +0 @ 2.54 får sig 1U hos Pinnacle .

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip