Hemma på Roms Olympiastadion har Lazio en fin chans att resa sig och studsa tillbaka från förlusterna mot topplagen när Udinese gästar dem. Det gäller att återställa hårddisken hos Lazio spelarna, som har förlorat duellerna mot stormakten Juventus och tabellettan Napoli. Mot mittenlag och sämre lag har inte Lazio haft några bekymmer att gå segrandes ur striderna. Udinese är ett överkomligt motstånd, med en dunkel form, som väger alldeles för lätt för att sätta några käppar i hjulet för Lazio.

I och med poängtappen mot Juventus och Napoli har Lazio tappat mark i Serie A tabellen. Inför dessa möten hade de en Europa plats. Dock ligger de nu på en åttonde plats i tabellen, efter 14 omgångar. Laget är betydligt bättre än så. Spelschemat ser ljust ut efter deras kommande matcher är mot lag som ligger på den nedre halvan av tabellen. I Lazio finns målkungen Ciro Immobile, med 10 mål, i toppslag. Även anfallskollegan, spanjoren Pedro Rodriguez, har visat fin form med 4 ligamål och 2 assister.

På hemmaplan är Lazio alltid sylvassa. De har fem segrar på sju hemmamatcher, med en fin målskillnad på 18:8 i målstatistiken. Lazio har bara ett avbräck i defensiven då försvararen Luiz Felipe har samlat ihop fem gula kort och är avstängd i detta möte.

I Udinese råder en formsvacka, med bara en seger på de elva senaste ligamatcher. De har bara fem poäng ner till bottenstriden, som de onekligen tycks vara på väg mot. Formen är iskall, speciellt på bortaplan, med två raka förluster mot mästarna Inter och Torino. I den senaste ligamatchen blev det mållöst hemma mot Genoa. En chansfattig tillställning. Skicklige kreatören på mittfältet, Roberto Pereyra, med 2 mål och en assist, tvingades kliva av efter en kvart och väntas missa detta möte. Ett stort avbräck.

Eftersom Lazio fortfarande håller måttet och levererar jämt resultat på hemmaplan mot sämre motstånd går det att lita på dem. Jag krånglar inte till det något mer. Ettan är sund. Därmed blir det ett spel på en rak Lazio förlösande seger i matchen.

Speltips Lazio - Udinese:
1 - odds 1.70 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - Lazio:
Pepe Reina, Manuel Lazzari, Patric, Francesco Acerbi, Elseid Hysaj, Sergej Milinkovic-Savic, Lucas Leiva, Luis Alberto, Pedro Rodriguez, Ciro Immobile & Felipe Anderson.

Preliminär startelva - Udinese:
Marco Silvestri, Rodrigo Becao, Bram Nuytinck, Samir, Nahuel Molina, Walace, Tolgay Arslan, Iyenoma Udogie, Ignacio Pussetto, Gerard Deulofeu & Beto.
---

This is the stats tab
This is the post tip