LASK Linz:

Linzer ASK sladdar ordentligt i österrikiska Bundesliga efter en katastrofal inledning på 2024/25. Efter åtta omgångar är Lask näst sist i tabellen med blott sju inspelade poäng och resultatraden 2-1-5. Efter den tuffa inledningen fick tränaren Thomas Darazs foten och har ersatts av Markus Schopp. Under Schopp har Lask ändå genomlevt ett litet lyft och har nu gått tre raka utan förlust i form av 4-2-segern mot jumbon Grazer AK, en 4-0-seger mot Sportunion Mauer i österrikiska cupen och nu i helgen en 1-1-match borta mot Rapid Wien.

Defensiven har inte alls imponerat och bara jumbon Grazer AK har släppt in fler mål än Lasks 15 på 8 matcher. Därutöver har Lask också åkt ur Europa League-kvalet mot Steaua Bukarest.

Det tveklöst största namnet i spelartruppen är veteranförsvararen Jerome Boateng, som hunnit bli 36 år gammal. Boateng har dock inte varit med i truppen till de tre senaste matcherna. I truppen finns även Malmöfödde Valon Berisha, som gjort 1 mål och 3 assist i ligaspelet så här långt. På frånvarolistan till matchen mot Djurgården finns Lawal, Andrade, Mustapha, Tavares och Ljubic.

Djurgården:

Har tappat en aning i Allsvenskan, men innehar alltjämt andraplatsen bakom Malmö FF trots bara två segrar på de fem senaste ligamatcherna. Senast, i söndags, blev det bara 1-1 borta mot bottenlaget IFK Värnamo där Djurgården tog ledningen genom Denniz Hümmet med tio minuter kvar att spela, men där Simon Thern kvitterade i matchminut 94.

I Värnamomatchen uppstod även diverse skadeproblematik. Marcus Danielson klev av i första halvlek med en huvudskada. Dessutom tvingades Jacob Rinne ut i halvtid, och ersattes av Oscar Jansson, och målskytten Hümmet tvingades också av i slutet. De sistnämndas status är osäker i skrivande stund, men både Rinne och Hümmet rapporteras åtminstone åka med laget ner till Linz. Danielson kommer dock inte till spel oavsett, då mittbacken ingår i tingsrättsförhandlingar i en konflikt med hans tidigare agentur VMC Group. Nguen missade matchen mot Värnamo senast och sedan tidigare är Albin Ekdal, Piotr Johansson, Malcolm Nilsson Säfqvist och Patric Åslund out. 

Djurgården inte chanslöst

LASK Linz är storfavorit i det här mötet och ettan finns runt 1,60. Det känns inte ett dugg intressant med tanke på hur Lask presterat under säsongsinledningen och Djurgården lär inte vara chanslösa här på förhand. Då kan målspelet vara mer intressant. Lask har släppt in mängder av mål under inledningen – 15 på 8 matcher – och inte hållit nollan i ligaspelet sedan i våras. Över 2.25 mål kan testas till 1,74 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip