Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Gran Canaria Stadium där formstarka Getafe har en tuff nöt att knäcka när de gästar Las Palmas. Getafe har inte noterat någon förlust på de nio senaste matcher, i alla tävlingar. En svit som hemmastarka Las Palmas gärna vill bryta och klättra förbi Getafe i mitten av tabellen. Mitt speltips landar på att nykomlingen klarar av uppgiften.

Nykomlingen hade en tuff start i den högsta divisionen. Det blev bara en seger på de första sju omgångar. Oktoberformen var dock fin med fyra segrar på fem försök, i alla tävlingar. I november klarade man av att slå stormakten Atletico Madrid. Tränaren Garcia Pimienta har inte varit blyg med att han har gått all-in. Det är vinna eller försvinna som har varit filosofin. Något som också har räckt till en mittenplacering i tabellen. Inte illa pinkat.

Snäppet bättre har säsongen varit för Jose Bordalas och hans Getafe, som intar en åttonde plats i tabellen. Defensiven har varit något sämre än vanligt. Däremot har anfallsspelet blivit betydligt starkare. Det är sällan Getafe kliver av planen utan att ha hittat nätmaskorna. Sist blev det en hemmaseger över tabelljumbon Almeria, där ett underläge vändes genom mål av Mason Greenwood och Borja Mayoral. Bortaformen är dock inte alls på samma nivå. Där är Getafe betydligt mer sårbara.

Bryts Getafes svit?

Ett starkt hemmalag som Las Palmas klarar av att sätta käppar i hjulet för de flesta motståndare. Inklusive topplagen har det visat sig. Laget varken nätar i massor eller läcker in mål, men borde ändå ha en 50 % chans att göra fler mål än vad man släpper in mot Getafe - som har haft marginalerna med sig länge.

Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på en rak etta i matchen. Till en bra bit över dubbla pengar i odds.

Speltips Las Palmas - Getafe:
1. Odds 2.40 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip