Skånederby på nytt för Bois med den ovanliga avsparkstiden lördag klockan 19. Här är mitt speltips

Senaste möten

Trelleborg - Landskrona 0-3
Landskrona - Trelleborg 1-1

Superettan
1. Landskrona 10 6 3 1 16:6 10 21
5. Trelleborg 10 4 3 3 11:10 1 15

Bois hemma
4 3 1 0 7:1 6 10

Formen
V, V, O, F, V

Senaste match
Helsingborg - Landskrona 0-1

Kaddoura - Nilsson, Jonsson, Andersson, Rahmani - Egnell, Edvardsson, Dzabic - Sundberg, Ihler, Kofi Asare

TFF borta
4 2 0 2 3:3 0 6

Formen
V, O, O; V, V

Senaste match
Trelleborg - GIF Sundsvall 3-2

Beck Larsen - Hörberg, Ogwuche, Karlsson, Alievski - Dahlin Larsen, Hyltoft, Björkén - Salama, Bohman, Culum

Avstängd: Hyltoft

Bois bättre och tyngre

Landskrona Bois imponerar stort i Superettan. Jag var knappt orolig över att mitt spel på dem borta mot rivalen Helsingborg inte skulle sitta, för jag tycker att Bois är längre framme i så många delar än HIF och så även mot Trelleborg på lördag. 
Bois har verkligen jobbat länge och metodiskt med en strategi av att hitta unga spelare i lägre divisioner, utveckla och sälja vidare. Det har skapat en trygghet och tro på dess strategi. Och när den dynamiska duon Mölder och Magnusson fortsätter att jobba tillsammans år efter år så skapar det en trygghet i sättet att spela och kulturen i klubben. 

Bois leder Superettan inför omgången och det som jag gillar utöver det spelmässiga är att truppstrukturen nu innehåller så många spelare som trots ung ålder "kan" Superettan. Nästan alla som konkurrerar ordentligt i startelvan har minst en Superettansäsong bakom sig och behöver således inte se och lära jättemycket. Med Dzabic, Ihler och Kofi Asare har laget spets att avgöra matcher även om inte spelet sitter till 100 procent. 

Ett derby är ett derby och Trelleborg är sannerligen inte usla. TFF slog GIF Sundsvall nu senast med 3-2 på tilläggstid så självförtroendet är färskt. Samtidigt ser jag inte TFF som lika tunga varken spelmässigt eller på individnivå. Jag tycker att hemmalaget Bois har fler spelare i fin form och som sticker ut i den här serien. Bois saknar viktige Hyltoft vilket är ett klart avbräck. Även om TFF just nu har en överraskande bra femteplats så tror jag att Landskrona på bortaplan blir en för tuff nöt  att knäcka. 

SPELTIPS
Bois har både bättre trupp och självförtroende än TFF. Mitt spel blir kort och gott Landskrona att vinna till 1.88 hos Exoekt (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip