Landskrona Bois har lyckats tappa sitt guldläge att gå upp till Allsvenskan. Men ännu är det inte kört. Jag tror att man tar en livsviktig seger mot Skövde. Här är mitt speltips. 

Lyssna på Superettanpodden som görs i samarbete med Rekatochklart!

Senaste möten
Skövde - Landskrona 0-0

Skövde - Landskrona 4-2 
Landskrona - Skövde 2-0

Superettan
4. Landskrona 25 12 6 7 37:27 10 42
16. Skövde AIK 25 5 7 13 18:38 -20 22

Landskrona hemma
12 6 3 3 18:14 4 21

Formen
V, O, F, F; F

Senaste match
Örebro - Landskrona 1-0 

Senaste elva: Kaddoura - Sundberg, Bruzelius, Andersson, Rahmani - Capotondi, Egnell, Dzabic - Karlsson, Sachpekidis, Kofi Asare 

Skövde borta
12 2 4 6 11:22 -11 10

Formen
F, O, O, O, F

Senaste match
Skövde - GIF Sundsvall 0-2

Senaste elva: Zendejas - Sörman, Drinic, Schyberg, Suljev - Engström, Demirol, Hellischius, Diagne - Ljubicic, Sargon Abraham

Avstängd: Engström, Diagne

Sista chansen för Bois?

Ja, efter en fenomenal vårsäsong och ett stort glapp ned till kvalplats så har Landskrona Bois lyckats med något som nästan borde vara omöjligt. Man har tappat kursen totalt under hösten och är nu faktiskt utanför topp-3 och således utanför allsvensk plats. Förlusten mot Örebro senast liknade många matcher den här hösten, spelmässigt har man bra perioder, men laget har väldigt svårt att göra mål - och har tappat självförtroende i försvarsspelet också. 

Mycket beror på det mentala och mycket beror nog på tappet av David Edvardsson. Den centrale mittfältaren var på lån från Malmö FF men valde att gå till Tromsö under sommaren. Ett tungt tapp för Edvardsson var den som var lagets motor på mittfältet och tog väldigt kloka beslut både offensivt och defensivt. Många supportrar har kritiserat Bois för att man inte ersatte Edvardsson och höstens resultat har varit usla. Man har bara vunnit två av sina tio senaste matcher och då blir det förstås svårt att ta sig till allsvenskan. 

Med det sagt så möter man nu ett motstånd som jag tycker är så svagt att här är det guldläge att studsa tillbaka. Skövde ligger sist, har mycket press på sig också, men har inte heller tagit sina chanser i höst. Skövde har tio raka matcher utan seger och då har man även mött bottenkonkurrenter under den här tiden. Giffarna kunde ganska enkelt vinna med 2-0 i Skövde senast och då drog både Engström och Diagne på sig avstängningar till den här matchen. Två tunga tapp för ett Skövde med tunn trupp, dåligt självförtroende och en kritisk tabellsituation. 

Vinner inte Landskrona det här så har man inget i det allsvenska racet att göra! 

SPELTIPS

Jag spelar Landskrona halvtid/fulltid till 1.79 hos X3000 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip