Serieledande Landskrona tar emot ett Öster - som har varit i blåsväder den här veckan.

Senaste möten
Öster - Landskrona 2-1

Landskrona - Öster 2-2
Öster - Landskrona 2-1

Superettan
1. Landskrona 21 12 5 4 36:23 13 41
5. Öster 21 9 7 5 32:20 12 34

Bois hemma
10 6 2 2 18:13 5 20

Formen
O, F, V, F, V

Senaste match
Oddevold - Landskrona 0-3

Kaddoura - Nilsson, Bruzelius, Andersson, Rahmani - Karlsson, Egnell, Dzabic - Sundberg, Sylisufaj, Kofi Asare

Öster borta
10 3 3 4 14:13 1 12

Formen
O, V, V, F, O

Senaste match
Öster - Sandviken 2-2

Wallinder - Tarmanen, Hedlund, Kricak, Bergquist - Bergmark Wiberg, Seger, Höög Jansson, Petrovic - Andersen, Aliev

Bois mår bättre

På fredagskvällen spelas en mycket intressant match mellan Landskrona Bois och Öster. Bois leder fortfarande Superettan men har haft en tyngre period. Mycket till följd av spelarförsäljningar som man bedömt varit för bra ekonomiskt för att tacka nej till, trots att laget leder Superettan och har Allsvenskan i egna händer. Det är förstås ett högt spel, samtidigt är det nog det mest ansvarsfulla att göra att sälja av om buden är så pass bra som de varit på exempelvis Ilher och Burakovsky. Att Edvardsson försvann var dock en smäll. En av seriens bästa mittfältare, som var på lån från MFF, såldes även han till Norge utan att Bois kunde stoppa det. Det har helt enkelt blivit lite rörigt i Bois som fått in flera bra spelare som Sylisufaj och Capotondi, men där spelare behöver tid för att komma in i sin nya klubb. Men senast så kom äntligen en skön trea. 3-0 borta mot Oddevold och det tror jag bygger mycket självförtroende och tro igen. Tillräckligt för att slå ett Öster, som inte känns i balans.

Östers sportchef slutade i veckan och Öster har knappt kommunicerat kring detta. Dessutom har lagkaptenen Rodic varit i en schism med tränare Foyston och inte spelat senaste matcherna. Det är möjligt att stridsyxan är begravd till detta möte, men allt som allt känns Öster pressat. Klubben vill verkligen ta chansen att gå upp i år och den pressen har man inte klarat särskilt bra. Jag är lite rädd för att det finns spelare i laget som känner vinna eller försvinna i den här och kommande matcher framöver, och som inte kommer klara av att leverera det. Östers grundspel tillhör inte något av seriens bästa, däremot har man ett par klasspelare som kan avgöra matcher på egen hand. Typ Adam Bergmark Wiberg. Men många i Öster gör nog sin sista säsong om det ej blir uppflyttning och jag får bara känslan att lagkänslan i Öster inte är stark nog för att gå hela vägen i år.

SPELTIPS
Jag tycker att Landskrona är ett bättre spelande lag och är mer välmående än Öster. Därför tycker jag att 1 asian hcp (pengarna åter vid oavgjort) till 1.93 hos bet365 (4/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip