Speltips: Båda lagen gör mål @ 1,81 - Coolbet -

Andra omgången i Liga A grupp 1 där Polen har satt sig i förarsätet efter segern mot Skottland medan Kroatien jagar första poängen efter förlusten i första matchen mot gruppfavoriten Portugal.

Balkangänget under Zlatko Dalić är fortfarande ett bra landslag, men det tog stopp redan i gruppspelet i EM. Förlust mot Spanien och kryssmatcher mot Albanien och Italien räckte inte för avancemang. I kvalet till mästerskapet gjorde man jobbet utan att glänsa. Var väl bara 5-0 vinsten mot Lettland som var något extra, i övrigt 1-0 och 2-0 vinster och ett par förluster.

Har lyckats med generation växlingen i backlinjen där Joško Gvardiol och Josip Šutalo är två unga stabila pjäser, som ofta får jobba hårt för att freda buren.

På mitten har Marcelo Brozović tackat för sig och frågan är hur länge Luka Modric tänker lira i landslaget.

Det stora problemet framöver är ändå offensiven där det är rena ålderdomshemmet. Ante Budimir, Marko Pjaca, Andrej Kramaric, Bruno Petkovic och Ivan Perisic är alla 29 år eller äldre. Är väl helt okej att ha med en eller två rutinerade gubbar men när i princip hela anfallslinjen är runt 30 då ser inte framtiden så ljus ut.

Nu är det inte helt nattsvart då Nikola Vlasic och Lovro Majer normalt finns med i truppen men denna gång får stå över pga skador. Igor Matanović finns i alla fall med och han är bara 21, så hoppas han får speltid här.

I försvaret är det skador på Josip Juranović, Martin Erlić och Josip Stanišić medan Domagoj Vida har lagt ned landslagsspelandet, men som redan varit inne på så finns det bra täckning på backplats som känns som lagets starkaste del och det är sällan man släpper in fler än två mål i matcherna.

Rutinerade rävar fixar målspelet?

Polen kommer från en riktig holmgång mot Skottland där man först gick upp till en 2-0 ledning för att sedan tappa till 2-2, men långt in på stopptid kunde matchen avgöras från straffpunkten i Polens favör. Får väl ändå säga att lagen var väldigt effektiva då matchen slutade 3-2 till Polen och lagen bara hade tre skott var på mål.

Föga överraskande var det Robert Lewandowski som var nyckeln framåt med 1+1. Hade säkert tagit en till straff i matchen men byttes ut med dryga 20 minuter kvar av matchen. Kände av lite smärta men bör inte vara någon fara att han inte startar här. Anfallspartner Krzysztof Piątek går bra i turkiska ligan och även Sebastian Szymański som satte första målet mot skottarna lirar fin klubblagsfotboll i Turkiet.

Känns som att Polen har klart bättre mix i laget gällande ålder. Förbundskapten Michał Probierz håller på att föryngra laget och det finns flera intressanta namn att hålla koll på. Jakub Kiwior (b, Arsenal), Nicola Zalewski (m, Roma), Mateusz Bogusz (LAFC) och Jakub Kaminski (Wolfsburg) för att nämna några.

Även på målvaktsposten är det nytt då Wojciech Szczęsny ej längre arbetar som fotbollsspelare. Nu har Polen en fin målvaktstradition så ingen oro. Bartlomiej Dragowski är ordinarie i Panathinaikos, i Bologna är det Lukasz Skorupski som vaktar buren och i Nice har Marcin Bulka förstavantarna. Dessutom finns skadade duon Kamil Grabara (Wolfsburg) och Oliwier Zych (Aston Villa) som framtidsnamn.

Här förväntas det bli Bulka som gör sin tredje landskamp i mål för Polen. Tror han kan göra en bra match men att han ska hålla nollan borta mot Kroatien, nja. Tror inte heller att Dominik Livakovic i hemmaburen håller rent så spelet blir att båda lagen gör mål i matchen. För även om Kroatiens anfall är till åren så är det hemmaplan och de tre senaste matcherna har slutat 2-2, 1-1 och 1-2. Polen har spelat sex raka, Juni-månads vänskapsmatcher inräknade, där båda lagen gjort mål. Tror väl inte på målkalas men 1-1, 2-1 eller 1-2 är tänkbara resultat.

Kommer även köra en TV-slant på straff i matchen @ 3,20 - Bethard -. Kroatien har haft straff i tre av sina fem senaste matcher medan Polen haft minst en straff med eller mot sig i de tre senaste matcherna.

Spelet sitter om båda lagen gör mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip