Speltips: Mål i båda halvlekarna @ 1,68 - Bethard -
Speltips: Lovro Majer över 0,5 assist @ 5,50 - Betinia -

Måndagsaftonen bjuder på träningslandskamp från Balkan mellan Kroatien och Nordmakedonien.

EM-kvalgrupp D var en rätt enkel historia för Kroatien. Lettland och Armenien hade som väntat inget med toppstriden att göra. Då behövde Kroatien bara hålla någon av Wales eller Turkiet bakom sig och det blev de förstnämnda som slutade trea. Kanske lite surt att man inte vann gruppen, då man slutade en pinne bakom Turkiet men avancemang var huvudmålet och det uppfylldes. Gjorde det som bekant väldigt bra i senast mästerskapet som var VM i Qatar där man blev trea efter besegrat Marocko i bronsmatchen.

Så är allt frid och fröjd i Kroatien nja det finns en del orosmoln. Gjorde 13 mål i kvalet men 5 av dem kom hemma mot jumbon Lettland. Så bara 8 mål på övriga 7 matcher är något som fansen inte känner sig helt till freds med. Höll nollan i 5 matcher så bakåt ser det bra ut.

Några av de gamla drakarna finns fortfarande med i truppen. Domagoj Vida, Luka Modric, Marcelo Brozovic, Andrej Kramaric, Ante Budimir och Ivan Persic gör alla troligen sista mästerskapet.

Förväntas här testa lite nytt för att senare i veckan köra bästa manskapet när Portugal står för motståndet. Då denna match spelas i Rijeka kan man tänkas att hemmaspelarna Nediljko Labrović, Marko Pjaca och Marco Pašalić får speltid i någon form. Även spelare som Marin Pongračić, Josip Šutalo, Lovre Majer och Luka Sučić hoppas få starta.

De enda namnkunniga som saknas i truppen är backen Duje Ćaleta-Car och anfallaren Josip Brekalo + Marko Livaja som lagt ned landslagskarriären.

Kroatien vässar målformen inför EM

Nordmakedonien drog en nitlott och fick stenhårda EM-kval grupp C där motståndarna var Ukraina, Italien och England plus slagpåsen Malta. Fick sig ett par käftisar borta mot Italien (2-5) och England (0-7) men på hemmaplan stod man bra upp. 1-1 både mot England och Italien och hade även 2-0 mot Ukraina i halvtid men tappade till 2-3 i andra halvlek. Åtta poäng räckte inte till att ta sig till EM och det blev inte någon repris från förra gången då laget sensationellt tog sig mästerskapet efter bla slagit Tyskland borta.

Har inte imponerat i de två plojlandskamperna under året. 1-1 mot Moldavien och 0-1 mot Montenegro båda i Antalya (Turkiet).

Truppen innehåller spelare med klubbadresser över hela Europa och i de flesta fall från mindre klubbar. Målis Stole Dimitrievski är förstekeeper i Rayo Vallecano och är väl tillsammans med Leipzigs ytter Elif Elmas de största stjärnorna. Ezgjan Alioski minns säkert några från hans tid i Leeds och "Gjanni" är fortfarande en duglig spelare som nu mera håller till i saudiska Al-Ahli.

Saknar viktiga pjäser i kapten Enis Bardhi, Stefan Ristoski och Ilija Nestorovski.

Här hoppas vi att lagen vågar släppa på bromsen och köra på framåt. Framför allt hemmalaget behöver vässa målformen inför EM. Testar spelet, mål i båda halvlekarna och kommer även köra ett kul sidospel på Wolfsburg offensive mittfältare Lovro Majer att göra en assist i matchen.

Spelet sitter om det blir minst ett mål i varje halvlek.

This is the stats tab
This is the post tip