Speltips: Wisla Krakow vinst med insatsen åter vid kryss @ 1,68 - Bethard -

Europa League-kval returmöte mellan KF Llapi från Kosovo och polska Wisla från Krakow. Första mötet i Polen slutade 2-0 till Wisla.

Målen föll tidigt och sent i matchen. Redan efter två minuter slog Igor Sapala till och placerade in ledningsmålet via stolpen. På stopptid satte skyttekungen Angel Rodado 2-0. Mellan målen hade Wisla två bollar i virket så att segern var rättvis råder ingen tvekan. 13-5 i målchanser och 8-3 i hörnor.

Att polackerna får chansen till spel i Europa League är inte genom ligaspelet då Wisla de senaste säsongerna hållit till i Division 1 där det denna säsong blev en tionde plats, tre poäng från play-off plats till Ekstraklasa. Föll i de tre sista matcherna, mycket pga bristande disciplin. David Junca och Joseph Colley blev utvisade mot Lechia, Eneko Satrustegui fick pastejskiva efter fem minuter mot Katowice och i sista ligaomgången (mot Termalica) var det Marc Carbo som tog en tidig dusch redan efter 25 minuter.

Nu finns varken Satrustegui eller Junca kvar i klubben efter att kontrakten gått ut. Även tolv andra spelare har lämnat, medan man tagit in fem spelare i transfer-fönstret. Försvaren Rafal Mikulec och mittfältaren Olivier Sukiennicki fick 90 minuter i debuten. Tio minuter fick greken Giannis Kiakos medan Lukasz Zwolinski & Slawomir Chmiel inte var med i truppen i första mötet med Llapi.

Räknar med att tränare Kazimierz Moskal var nöjd efter första mötet och kommer ställa samma elva på planen här då laget vann, höll nollan och inte drog på sig några skador eller avstängningar.

Llapi får svårt utan sin skyttekung

Klubi Futbollistik Llapi kunde inte ro på FC Ballkani i den inhemska ligan men slutade tvåa, fyra pinnar före Drita.

Höll sig aktiva efter ligaavslutningen med träningsmatcher mot närliggande motstånd i form av Shkendija (Nordmakedonien) 2-0, FK Tikves Kavadarci (Nordmakedonien) 1-2, Partizani Tirana (Albanien) 0-0 och Struga (Nordmakedonien) 0-2. Så en vinst, ett kryss och två förluster var vänskapsfacit.

Även Llapi är ett lag som smäller på och inte drar sig för att ta kort. Två röda kort på de fyra avslutande ligamatcherna och mot Wisla var det tränare Tahir Batatina (vars familj äger klubben) som inte kunde hålla sig i skinnet och blev uppvisad på läktaren under stopptiden. Därmed blir det andretränare Blerim Bunjaku som får basa över laget denna match.

Sålde för två veckor sedan anfallaren Muhamet Hyseni som vann skytteligan i Superleague på 26 mål till danska Horsens för en duglig påse slantar, men det kommer märkas på planen att han inte längre spelar i klubben. Muhamedin Useini, Blend Baftiu och Lulzim Peci är nya namn samtliga mittfältare från Kosovo. Har även nyligen kritat kontrakt med anfallarna Ardit Tahiri och Valmir Berisha som båda hoppas på debut här, då det borde bli en mer offensiv uppställning än senast för Llapi.

Spelutbudet är inte det största på denna match men tycker att Wisla trots bortaplan har goda chanser att vinna matchen. Rensat i truppen och blivit av med en massa truppspelare som inte fick speltid. Har kvar merparten av spelande truppen och förstärkt lite. Om Llapi hade haft kvar Hyseni så hade de säkert kunna fightas bra på hemmaplan men nu utan skyttekungen blir det svårt.

Spelet som testas är Wisla att vinna med insatsen tillbaka om det blir kryss. Vinner Llapi förloras insatsen.