Uruguay förlorade semifinalen mot Colombia med 0-1. Uruguays prestation var långt ifrån den bästa och de var märkbart försvagade pga diverse spelartapp. Bielsas taktiska förändringar gav inte det resultatet som han var ute och när Bentancur sedan utgick tidigt skadad så såg 'La Celeste'... vilsna ut?

Till denna match har Bielsa tillbaka Nahitan Nandez på högerbacken. I och med Nandez comeback så pekar det mesta på att vi får se Uruguay gå tillbaka till en 4-backslinje. Bentancurs skada var inte speciellt allvarlig och han kommer således att starta även nattens match.

På minussidan har vi Oliveras skadekänningar. Det mesta pekar på att Mathias Olivera kommer att börja på bänken. Han har varit en viktig kugge i Uruguays uppspelsfas med sitt fina spel med fötterna, men Bielsa verkar landa i att han kan avvaras, åtminstone från start! Ronald Araujo missar sedan tidigare resten av turneringen.

Trolig elva: Rochet, Viña, Caceres, Gimenez, Nandez, Ugarte, Bentancur, Valverde, Maxi Araujo, Darwin Nuñez och Pellistri.

En arg Marcelo Bielsa

Vet inte hur mycket sådant här når läsarnas flöde, men mitt flöde (X) fylldes under gårdagen med flera citat signerade Marcelo Bielsa. Han gick hårt åt arrangörerna, Conmebol och Concacaf. Han kritiserade ALLT! Att hans spelare först skulle straffas trots att de var där för att försvara sin familj. Att säkerheten var dålig, att förbunden sedan valde att inte dela ut straffar till spelarna... ÄN, eftersom det var en match kvar och det skulle bli en del skriverier utifall straffar delades ut. Bielsa anser att hela processen och allt med turneringen har varit undermåligt, amatörigt om man så vill.

Bielsa har också hintat om att spelare och ledare hotas om man kritiserar turneringen. Scaloni kritiserade fotbollsplanerna och blev avständ, Bolivia kunde inte träna eftersom deras träningsanläggning var så dålig och fotbollsplanerna är inte speldugliga... listan är LÅNG! Rekommenderar er att titta igenom hans rant...

I varje fall. Som en person som följt Marcelo Bielsa under väldigt många år så vill i varje fall jag tro att vi får se ett övertaggat uruguayanskt lag. Han vill nog inget hellre än att vinna matchen om tredjepris för att tvåla dit Kanada, Concacaf och Conmebol.

Till skillnad från min egna tolkning av Bielsa så har Kanadas tränare Jesse Marsch sagt att vi lär se en del rotation från hans sida. Kanske inte dem rätta signalerna man vill skicka ut om man vill öka sina chanser till seger.

Med Uruguays vanliga taktik så går vi tillbaka till ett vinnande spel. Underspel på motståndarnas ytterbackar. Alphonso Davies spelar högre upp än högerbacken i Kanada. Mot ett lag som Uruguay, som pressar tidigt på ytterbackarna, innebär det mindre bollkontakter för Bayern-stjärnan än det han är van vid. Alphonso Davies under 34.5 passningar @ 1.83, 1.5 unit. bet365

Jag spelar också Uruguay -1 AH @ 1.92 med 1U hos bet365 då detta faktiskt betyder mer för 'La Celeste' än vad det gör för Kanada.

Det här är förövrigt sista chansen för Darwin Nuñez att dra ifrån som lagets bästa målskytt i turneringen. Jobbar det som bekant sedan tidigare @ 1.66 med hela 2 units.

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip