Bajen åker ner till Småland på söndagen. 
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. 

Finns en hel del statistik som talar mot det här spelet. Lagen har majoriteten av matcher över 2,5 och Hammarby har gjort en del mål senaste tiden för att ta två exempel. Men jag tycker under-oddset är högt här. 

Bajen är ett av seriens mest formstarka lag. 5-1-1 är tabellraden om vi går tillbaka lite. Samtidigt är Kalmar FF  alltjämt ett bottenlag. De underliggande siffrorna för Kalmar FF är riktigt svaga och de är ett av lagen som skapat allra minst sett över hela säsongen. Kommer från en hädisk insats i den viktiga matchen mot Norrköping senast. Skapade knappt något själva där och rättvis förlust. 

Efter en vårsäsong där Kalmar gav bort en hel del mål har defensiven ändå sett lite bättre ut efter uppehållet. Samuel Brolin är tillbaka i kassen och har äntligen börjat infria förväntningarna. Tyvärr för deras del en tung avstängning på Saetra, men Sjöstedt bör kliva in där utan att det påverkar allt för mycket. Dessutom bör de slippa spela med Motaraghebjafarpour i backlinjen - säkert en bra kille, men inte alls allsvensk klass ännu. 

Det här är en viktig match för smålänningarnas del och de måste börja nypa poäng i den här typen av hemmamatcher om de ska spela i Allsvenskan även nästa säsong. Tror inte de vill ha en hawaii-matchbild där lagen byter chanser med varandra, bör ha respekt för Bajen.

Hammarby älskar inte gräs

Bortalaget Hammarby har spelat fyra matcher på gräs den här säsongen:
2-0-torsk mot Malmö FF. 
2-1-torsk mot Halmstad. 
3-0-torsk mot Mjällby. 
0-0 mot Gais. 

Bara fyra matchers underlag och rätt annorlunda motstånd jämfört med Kalmar borta. Men hyfsat tydligt att Bajens gräsprestationer varit klart svagare än hur det sett ut på konstgräs. Till motsatsen är bevisad vill jag ändå tro att de är ett sämre lag på gräs än konstgräs. 

Defensivt är Bajen rätt okej och de har fått in Hahn i kassen som bra ersättare till Dovin. Victor Eriksson har fyllt Kurtulus skor helt okej. Mot ett rätt uddlöst hemmalag bör de ha bra chans att hålla nere motståndarnas chanser. 

Jag tror det här kan bli rätt så tajt. Tycker underpositionen är bra att gå in i matchen med då jag inte tror det här blir hawaii-matchbild. Inte ens ett mål åt något håll tror jag löser upp matchbilden. Bör kunna gå att tidigt spela ett överspel på en lägre lina om det ser ut att öppna sig. 

Speltips: Under 2,5 mål i matchen. 

This is the stats tab
This is the post tip