Speltips: Under 2.5 mål till 1.92 hos Pinnacle
_____________

Med bara fyra omgångar kvar av Allsvenskan är läget prekärt för Kalmar FF:s existens i högstaserien. Spelschemat enligt följande: Mjällby (h), BP (b), IFK Gbg (h), BK Häcken (b). Det är tuffa matcher att ta sig an, när man åtminstone behöver minst en seger. För Mjällbys del ska de få alla hyllningar hittills för denna säsong då man verkligen spelar mycket bättre fotboll och dessutom får resultat för det. Det finns fortfarande chans för väldigt fina placeringar och då behöver det nog bli seger här, efterföljande matcher är GAIS (h), Sirius (b) och IFK Göteborg (h), vilket inte heller är speciellt skrämmande. 


Kalmar
Senaste match: Djurgården - Kalmar 1 - 1
xG: 0.95 - 1.28
Skott/skott på mål: 12/3 - 8/2
Possession(%): 62 - 38
Hörnor: 7 - 2
En imponerande insats där man vågade ta initiativet och spelade den fotboll som man tidigare har gjort. Djurgården hade svårt i pressen och Kalmar kunde kontrollera med sitt passningsspel. Såklart tungt att tappa en ledning men å andra sidan är det en stark poäng som man får med sig. 


Mjällby
Senaste match: Mjällby - VSK 2 - 1
xG: 2.37 - 0.62
Skott/skott på mål: 17/4 - 10/4
Possession(%): 66 - 34
Hörnor: 6 - 7
En öppen match som egentligen kunde sluta hur som helst, men där Mjällby skapade flest heta målchanser. Det brukar bli så när Västerås spelar med så mycket chans/risk när läget är som det är i tabellen. Mjällbys Tom Pettersson med det matchavgörande målet och där han visar en otrolig form just nu. 

Läget hos Kalmar FF?
- Inga nya skador eller avstängda att rapportera. Således ett väldigt bra truppläge för hemmalaget. 

Läget hos Mjällby?
- Likaså är det i Mjällbys trupp som har en bra tillgänglighet och bredd på truppen.

Två lag som tar ut varandra i sina formationer - nedstängd matchbild med viktiga poäng på spel?

Väldigt viktig match mellan två lag där det verkligen är dags för en seger för att nå placeringarna de siktar på. Det räcker inte längre med några oavgjorda resultat, nu är det lite beroende av andra matcher samtidigt som man själva måste göra jobbet. Alltid svårt att veta hur lagen står sig efter ett “break” i allt matchande, det brukar tendera att ta lite extra tid för att hitta rätt i tempot och i passningsspelet. Tycker både Kalmar FF och Mjällby gjorde bra prestationer innan uppehållet och det är två passningsskickliga lag även om det förstnämnda blivit något “enklare” med mycket inläggsspel och uppspelspunkt i Islamovic. Inte alls fel då de verkligen börjar skapa chanser ur det tomma intet. Här möter man däremot ett Mjällby som också enkelt kan ligga samlat i sitt försvar och där det kommer vara en matchbild där det är trångt på mittfältet i formationerna. Tror inte alls på någon öppnare matchbild här med poängen som står på spel och med lagens spelsätt, de kommer att ta ut varandra mycket och spela med bredare marginal i uppspelen. 


Speltips: Under 2.5 mål till 1.92 hos Pinnacle

This is the stats tab
This is the post tip