Speltips: Båda lagen gör mål till 1.72 hos Pinnacle


_____________________________


Kalmar FF som just nu befinner sig på nedflyttningsplats med sex omgångar kvar behöver verkligen varenda poäng nu... Läget är tufft, däremot har laget höjt sig de senaste fem matcherna och bara förlorat en match. För gästerna Elfsborg har man kombinerat Allsvenskan med ett tufft Europaspel där man har betydligt mer höjd och potential än tabellen visar. Frågan är om tåget har gått om topplaceringarna i Allsvenskan eller är detta möjligtvis sista chansen? 


Kalmar
Senaste match: Halmstad - Kalmar 2 - 2
xG: 1.18 - 0.58
Skott/skott på mål: 18/5 - 6/3
Possession(%): 46 - 54
Hörnor: 5 - 1
Uppmärksammat situation när Brolin och Islamovic drabbar samman mitt under match. Kort därefter gör Halmstad 1-0 där Islamovic senare gör både kvitteringen och ledningsmålet. Kalmar får däremot se sig slagna av ett drömmål av Svedberg till 2-2. Halmstad skapade fler chanser och Kalmar kommer inte riktigt upp i sin nivå trots att man gör två mål på bortaplan. 


Elfsborg
Senaste match (AS): Elfsborg - Hammarby 0 - 0
xG: 0.38 - 0.49
Skott/skott på mål: 9/2 - 12/4
Possession(%): 36 - 64
Hörnor: 8 - 6
Ändå en underhållande match mellan två starka lag. Snabba omställningar och ett rakare spel när Elfsborg försökte straffa Hammarby. Man når dock inte upp i sin normala standard och får ändå vara nöjda med en poäng. Det spelades även en match mot AZ i veckan där Elfsborg sånär fick med sig poäng när de förlorade med 3-2. 


Läget hos Kalmar FF?
- Inga nya skador eller avstängningar som är rapporterade, vilket betyder att läget fortsatt är bra. 


Läget hos Elfsborg?
- Per Frick är avstängd. I övrigt är alla tillgängliga. 



Full fart på Guldfågeln när båda lagen behöver seger!

Elfsborgs fem senaste matcher har som vanligt bjudit på underhållning i form av mål och öppna matcher. Offensiven är oerhört stark och laget kan såra varenda lag i serien men också på bortaplan i Europa vilket man visade mot AZ. Nu spelar man mot ett Kalmar som inte får sitt försvar att fungera och släpper till mycket målchanser men samtidigt har man fått fart på offensiven och nu gjort åtta mål på de fem senaste matcherna. Då ska också nämnas att man gjorde två mål mot Malmö FF på hemmaplan. Tror på en liknande matchbild här mellan ett Elfsborg som bara måste gå för seger och har desperation medan vi har ett Kalmar som absolut kommer få sina målchanser och spelar lite rakare och bara försöker skapa situationer i boxen runt Islamovic som ser stekhet ut. Detta kommer bli målchanser åt bägge håll och bli en öppnare matchbild där inget av lagen kan nöja sig med en poäng sett till hur tabellen och spelschemat ser ut. 


Speltips: Båda lagen gör mål till 1.72 hos Pinnacle

This is the stats tab
This is the post tip