Speltips: 1X (+0.5) till 1.95 hos nya Expekt


____________________


Nya förutsättningar när Kalmar har lämnat nedflyttningsplatserna och nu befinner sig ovanför strecket. En stor lättnad när man äntligen börjat ta lite poäng och där prestationerna också har höjts. För AIKs del var man tidigare också och harvade i den nedre delen av tabellen men nu har laget bäst form i Allsvenskan och man får istället sikta mot de sista europaplaceringarna. 


Kalmar
Senaste match: Kalmar - Värnamo 3 - 1
xG: 2.57 - 2.25
Skott/skott på mål: 17/5 - 23/5
Possession(%): 53 - 47
Hörnor: 3 - 11
Trodde på en stängd matchbild men efter Kalmars ledningsmål redan i den andra matchminuten blev det drama rakt igenom. Det var en jämn match som egentligen kunde sluta hur som helst men där Kalmar FF var något hetare i straffområdena och vann de viktiga duellerna vilket syntes på målen.


AIK
Senaste match: AIK - Malmö FF 0 - 0
xG: 0.63 - 0.90
Skott/skott på mål: 15/4 - 9/2
Possession(%): 42 - 58
Hörnor: 5 - 2
Ett AIK som har en lite för stor respekt för MFF men gör en bra match över stora drag där ändå oavgjort känns rimligt. Båda lagen hade sina målchanser på en svårspelad gräsmatta där sista tredjedelen var oerhört slarvig. AIK behöver få igång sina nyförvärv mer där avsaknaden av Modesto kommer att bli kännbar om den inte redan är det. 


Läget i Kalmar FF?
- Vince Osuji avstängd.


Läget i AIK?
 - Oförändrat där man fortfarande har ett par långtidsskador men också gjort en del nyförvärv under sommaren som sakta men säkert spelas in. 




Kalmar FF börjar hitta formen medan AIK har den. Jämnare match att vänta?

Det syns att det har varit ett annat typ av självförtroende hos Kalmar FF sedan matchen mot MFF som de kunde spela utan press. Där tändes en gnista och efter det har prestationerna och tron på det man gör blivit allt bättre. Laget behöver få med sig lite billiga mål och kämparinsatser som bara går ut på att få med sig poäng. Det känns lite pånyttfött igen när man nu ska ta sig an AIK där man tidigare haft jämnare odds sett till Sv.Cupen tidigare i år och under förra året. Nu är AIK rätt så tydliga favoriter trots bortaplan och det är väl inte så konstigt med tanke på den formen som man har visat upp. Däremot är jag inne på att det här blir en betydligt tuffare match mot ett Kalmar som nu har självförtroende och inte är den där slagpåsen man varit tidigare. De har varit många tuffa bataljer för AIK i Kalmar och känslan är att Kalmar är som allra bäst när den får möta storlagen på hemmaplan. Det känns som publiken och staden lyser upp på ett annat sätt och får med sig spelarna. Nu kan man mer spela utan press och här väntar jag mig en jämnare matchbild där Kalmar absolut kommer ha en hel del bollinnehav mot ett defensivt AIK. Den insatsen AIK gjorde på bortaplan mot Värnamo vittnar inte heller om att allt är frid och fröjd, och man har fortfarande en bit kvar för att kunna åka och städa av lag.
Nej, detta blir betydligt jämnare än vad oddsen antyder och Kalmar FF 1X är en bra utgångsposition i matchen. 

Speltips: 1X (+0.5) till 1.95 hos nya Expekt

This is the stats tab
This is the post tip