Djurgården gästar Kalmar FF. 
Mitt speltips: Över 3,5 hörnor för hemmalaget Kalmar. 

Tycker det här är en låg lina för smålänningarna trots allt. I elva av 15 matcher har de haft minst fyra hörnor. Malmö borta är ett av undantagen. Klarade minst fyra hörnor mot Elfsborg borta, Häcken borta, AIK borta och Bajen borta - för att ta fyra matcher av ungefär samma svårighetsgrad som den här hemmamatchen. 

Kalmar gjorde en förändring på tränarposten under sommaren då Jensen lämnade. Stefan Larsson rattar skutan för stunden och jag tycker att starten var okej. Bortasegern mot AIK var säsongens kanske bästa insats. Följde visserligen upp det med att förlora mot BP, men tycke Kalmar var det något bättre laget i en jämn match. 

Även om tabelläget är prekärt är det här en rätt skön match. Hemmaplan, lär vara storpublik och det är allt att vinna snarare än kniven på strupen just den här gången. Stefan Larssons filosofi verkar påminna lite om Rydströms, så det lär inte vara ett Kalmar som parkerar någon buss, de kommer försöka bjuda upp. 

Fått tillbaka Johan Karlsson efter skada, säsongsdebut senast. Han kan vara en av lagets bästa spelare, förhoppningsvis kan han spela en del av matchen här, för ytterbackspositionen har varit en stor svaghet för Kalmar. 

DJurgårdens prestationer

Djurgården ångar på poängmässigt. Inlett med klar seger mot Peking borta + en rutinseger mot Värnamo. Tycker väl inte det varit någrea glimrande prestationer, men starkt att vinna och hålla nollor såklart. Med Piotr Johansson skadad har DIF spelat med Therkildsen som högerback, en klar försvagning defensivt, en yta Kalmar bör försöka attackera. 

Senast fick även ena mittbacken utgå pga skada, en position där det inte vimlar av alternativ för Djurgården. 

Nu är det bortamatch. Gräs. Även om DIF är rättmätiga favoriter har jag svårt att se stockholmarna dominera matchbilden totalt. Kalmar kommer säkert ha en del boll, komma till en del anfall. "Slipper" vi en matchbild där Kalmar tar en tidig ledning och spelar på den en stor del av matchen tror jag det är bra chans att Kalmar skrapar ihop fyra eller fler hörnor över 90 minuter. Frontfyran med Ring, Skrabb, Trenskow, Islamovic bör kunna lösa det hemma på GFA. 

Mitt speltips: Kalmar att ha över 3,5 hörnor. 

This is the stats tab
This is the post tip