Kalmar tar emot BP på söndagen. 
Mitt speltips: Kalmar vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort. 

Kalmar har varit seriens kanske sämsta lag under våren, så är det bara. Dåliga underliggande siffror, få inspelade poäng och blotta ögat har kunnat notera att det sett uselt ut i många matcher. Men tycker det känns högt att de är klara underdogs på hemmagräset i den här matchen. Jag är på det klara med att BP nog är det bättre laget, men det skiljer trots allt bara två poäng mellan lagen

Insatsen i återstarten borta mot AIK var klart bra, första halvleken kanske den bästa den här säsongen. Var ett av lagen som gjorde en förändring under sommaren och kanske stämde ryktena att Jensen tappat gruppen lite. Fått in Stefan Larsson som varit länge i klubben istället, även om han kanske är oprövad kan det räcka rätt långt med lite ny energi i gruppen. För truppen ska inte behöva vara SÅ dålig som vårsäsongen skvallrade om. 

BP?

BP inledde vårsäsongen med klar torsk mot Elfsborg i Borås. Ingen skam i att förlora där, men tycker det var en blek insats. Daleho Irandust tvingades (?) byta i halvtid och det är uppenbart att han liksom inte kommer igång. Inför säsongen var han tänkt att vara en bärande spelare i det här laget, men det lossnar liksom inte. 

Tappat Torbjørn Heggem också utan att han egentligen ersatts och tränarduon omgärdas av flyttrykten. BP får en hel del beröm för sitt spel, men nu ligger de på något sätt i botten och Kalmar kan gå om här vid seger. 

Jag tycker inte BP ska vara favoriter här på bortaplan. Min känsla är att Kalmar är på gång medan jag tycker det finns frågetecken runt bortalaget. Med de förutsättningarna skiljer det inte så mycket mellan lagen och med hemmaplansfördel backar jag gärna upp smålänningarna. 

Speltips: Kalmar att vinna med insatsen tillbaka på oavgjort

This is the stats tab
This is the post tip