Speltips: PSV över 3,5 hörnor @ 1,72 - X3000 -

Champions League sparkar igång och första paret ut är Juventus och PSV som går en kamp i Turin.

Juventus var inte ute i Europa i fjol utan kunde ha full fokus på ligaspelet och där gick det bra. Slutade på tredjeplats bakom Inter och Milan. Föll endast i en hemmamatch, i övrigt elva segrar och sju kryssmatcher.

Har även inlett den här säsongen bra med två vinster och två kryss. Målis Michele Di Gregorio som är ny från Monza har inte släppt en boll förbi sig och senast var det Mattia Perin som fick chansen mellan stolparna och även han höll nollan.

Framåt lite si så där. Vann de första matcherna med 3-0 mot Como och Verona men sedan två raka 0-0 historier mot Roma och Empoli. Dusan Vlahovic giftig men behöver avlösning av andra som också ska bidra med mål. Teun Koopmeiners satte tolv mål för Atalanta förra säsongen och Nicolas Gonzalez nätade tolv gånger för Fiorentina, så dom behöver få fart på måleriet även i Juve.

Bland övriga nyförvärv märks Pierre Kalulu (b, Milan, lån), Juan Cabal (b, Verona), Khephren Thuram (m, Nice) och Douglas Luiz (m, Aston Villa). Att man fick €12 M för Federico Chiesa av Liverpool är väl inget att orda om men hur man lyckades få ut över €25 M för Matias Soule (Roma) och €15 M av Bournemouth för Dean Huijsen är större gåtor. Förvisso unga lovande spelare men kan lika gärna floppa som flippa med tiden.

Målis Wojciech Szczesny har avslutat karriären men som redan nämnt är Michele Di Gregorio inköpt som ersättare.

Tränare Thiago Motta har bara Porto-lånet Francisco Conceicao och anfallskollegan Arkadiusz Milik frånvarande pga skador. I övrigt kan han välja de från truppen han tycker passar bäst för uppgiften.

PSV löser hörnlinan i Turin?

PSV åkte ur förra säsongens Champions League i åttondelsfinalen där Dortmund blev för tuffa. Hade 1-1 från hemmamötet men i Tyskland blev det 0-2 efter insläppta mål i minut 3 och 90+5. I inhemska ligan var man helt överlägsna och vann på 91 poäng (29 vinster, 4 kryss och 1 förlust) och 111-21 i målskillnad.

Även den här säsongen ser det ut att gå mot något liknande. Ok att det bara spelats fem omgångar men redan nu har Peter Bosz mannar fem raka segrar och 20-3 i målskillnad. Har bra ekonomi så behövde inte sälja några spelare. Därmed är både Luuk de Jong (makalösa 29 mål förra säsongen) och Johan Bakayoko (12 baljor i fjol) kvar i klubben. Även EM-spelarna Joey Veerman & Jerdy Schouten har valt att stanna. Köpt in lite nytt i form av Adamo Nagalo (b, Nordsjaelland), Ryan Flamingo (b, Utrecht), Malik Tillman (m, Bayern Munchen) och fick även tidigare Barca-lånet Sergino Dest och Roma-backen Rick Karsdorp på fri transer.

Flamingo och Tillman har redan mer eller mindre tagit ordinarie tröjor medan Dest (skadad) och Karsdorp (ej i matchform) är utanför truppen. Anfallarna Noa Lang och Hirving Lozano dras med skador och ser ut att missa matchen.

Tycker att Juventus är lite väl stora favoriter här både gällande själva matchen och specialspel. Kommer inte ge mig på något resultatspel utan tar i stället sikte på PSVs offensiv.

Förväntas trots bortaplan att köra 4-3-3 med målfarlige och nickstarke Luuk de Jong centralt. Flankeras normalt av snabbe Johan Bakayoko och Noa Lang men den sistnämnde ser ut att missa matchen så Malik Tillman kan komma att ta plats på vänsterkanten. Räknar hur som helst med speed och många inlägg från kanterna och det bör resultera i hörnor. Visst är Juves försvar klart bättre än de i Eredivisie men så här långt har PSV skapat följande hörnstats på sina fem matcher. 7, 12, 9, 5 och 15. Juventus har släppt till 0, 4, 4 och 4 på sina ligamatcher och då anser jag endast att Roma kan mäta sig med PSV av de lagen. Huvudspelet blir att PSV fixar minst fyra hörnor i matchen.

Kör även TV-pengar på glödhete Guus Til som gjort poäng i PSVs alla matcher så här långt den här säsongen. Mål mot Feyenoord i Supercupen, assister mot RKC och Heracles sedan mål tre matcher i rad (Almere, Go Ahead Eagles och NEC). 2,50 skott på mål, 5,75 som målgörare och 9.50 för assist är taget!

This is the stats tab
This is the post tip