Juventus vs Lazio på lördagskvällen, jag tror vi kan få se en offensiv och rolig match! Här är mitt speltips.

Senaste möten
Lazio - Juve 2-1 (Coppa Italia)
Juve - 2-0 (Coppa Italia)

Lazio - Juve 1-0
Juve - Lazio 3-1

Serie A
3. Juventus 7 3 4 0 10:19 13
4. Lazio 7 4 1 2 14:11 3 13

Juve hemma
4 1 3 0 4:1 3 6

Formen
V, O, V, V, O

Senaste match
Juve - Cagliari 1-1

Lazio borta
3 1 0 2 5:6 -1 3

Formen
F, V, V, V, V

Senaste match
Lazio - Empoli 2-1

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Juve (4-2-3-1) Di Gregorio - Savona, Gatti, Kalulu, Rouhi - Locatelli, Thuram - Cambiaso, Yildiz, Mbangula - Vlahovic

Saknar: Conceicao, Pogba, Koopmeiners, Milik, Adzic, Bremer, Gonzalez, McKennie
Osäkra: -

Lazio (4-2-3-1) Provodel - Marusic, Gila, Romagnoli, Tavares - Vecino, Rovella - Isaksen, Dia, Zaccagni - Castellanos

Saknar: Lazzari
Osäkra: Guendouzi

Två lag i form

Serie A ser ut att bli en jämnare historia den här säsongen. Inter är fortfarande ett väldigt bra lag men det finns fler! Juventus har byggt upp något nytt, mer kravställande och löpstarkt lag. Napoli leder serien just nu efter en dålig fjolårssäsong och med en tränare som Antonio Conte är det klart att man på något sätt köper sig bra resultat igen. Sedan har vi ett gäng klubbar som kan utmana i övrigt som Milan, Atalanta men kanske även Lazio och Roma. Den senare är misskött men har i grund och botten bra spelare i truppen.

Om vi börjar med Lazio så har laget överträffat förväntningarna så här långt. Nye tränaren Baroni har fått ihop laget och i laget har spelare som målskytten Castellanos, Dia, Guendouzi, Rovella och Tavares stuckit ut mest tycker jag. Det finns en hel del spännande namn i truppen och Lazio kan skaka de flesta en bra dag, när defensiven sitter och i det är presspelet väldigt viktigt. Lazio kommer från fyra raka segrar med Europa League inräknat. Dock finns en risk att Guendouzi saknas här och då är Lazio ett par procent sämre. Han och Rovella tillsammans är starkt men utan fransmannen så är jag, som Laziosupporter, orolig.

Juventus kryssade mot Cagliari innan uppehållet (1-1) och det var en besvikelse. Innan dess en bra svit med seger i Champions League borta mot Leipzig, Genoa och PSV. 0-0 mot Napoli däremellan. Jag gillar hur klubbledningen byggt upp det här laget där man rensat ut "mätta" spelare och ställt krav på hårt arbete från de som blev kvar. Thiago Motta har fått en rätt okej start på nya jobbet och jag tror att det kommer bli bättre och bättre spelmässigt. Cambiaso avstängd här men Juve har en annan bredd än Lazio så det skadar dem inte för mycket. Då är det värre för Lazio om Guendouzi inte kommer till spel. Med det sagt tror jag att vi får se två lag som går för segern. Lazio genom omställningar och Juve genom att försöka dominera och vinna boll högt även dem.

SPELTIPS
Jag spelar båda lagen gör mål till 2.00 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip