Juventus:

Har fått en alldeles strålande start på säsongen och toppar Serie A med sex segrar på lika många försök och 20-7 i målskillnad. Senast besegrades regerande mästarinnorna Roma i Turin med 2-1 efter att Juventus sprungit ifrån till en 2-0-ledning i första halvlek genom mål från Barbara Bonansea och Sofia Cantore innan gästande Roma reducerade och snyggade till siffrorna först i minut 93.

Även Champions League-spelet började fint med en 1-0-seger borta mot Vålerenga, men nu väntar motstånd av en helt annan dignitet för italienskorna. Svensklaget – Emma Kullberg, Hanna Bennison och Elsa Pelgander spelar alla i Juventus – har inte alls samma tyngd och erfarenhet av Champions League-spel som de gästande tyskorna. Senast Juventus deltog i Champions Leagues gruppspel var säsongen 2022/23, när Juve slutade trea bakom Arsenal och Olympique Marseille.

Bayern München:

Det lär vara ett revanschsuget Bayern München som landstiger i Turin efter att i helgen förlorat en Bundesligamatch för första gången på nära två år. Bayern toppar fortfarande Bundesliga, som man i fjol vann för andra säsongen i följd med sju poängs marginal ner till Wolfsburg, men bortaförlusten mot huvudutmanaren om titeln, Rebecka Blomqvists Wolfsburg, med 2-0 i lördags svider säkerligen.

Champions League-spelet började desto bättre där Bayern, där svenskorna Linda Sembrant, Magdalena Eriksson och Julia Zigiotti Olme spelar, kom tillbaka från ett tidigt underläge och säkrade en 5-2-seger hemma mot Arsenal. I fjol tog Champions League-äventyret slut redan i gruppspelet, efter att Bayern hamnat bakom Paris Saint-Germain och, lite oväntat, Ajax. Så nu är målsättningen tveklöst avancemang och om Bayern kan följa upp segern mot Arsenal med ett bra resultat här så har tyskorna positionerat sig väldigt väl för att lyckas med det uppdraget.

Revanschsuget Bayern

Juventus har inlett ligaspelet fint och tog en tung skalp mot Roma senast – som stod för en CL-knall i hemmasegern mot Wolfsburg i första omgången – men stöter på rejält mycket tuffare motstånd här i form av tyska mästarna Bayern München, som lär vara rejält revanschsugna efter att för en gångs skull fått smaka på nederlaget sälta senast. Jag blev bränd senast jag gick på tyska spåret borta mot ett italienskt lag, men ser man rent objektivt på dessa båda lag så är Bayern München ett starkare lag än Juventus. Raka tvåan finns till 2,08 hos Quick Casino

This is the stats tab
This is the post tip