Italien:

Rivstartade hemma mot Belgien och klev ytterst rättvist ifrån till en 2-0-ledning och skapade mängder med chanser. Italien tappade greppet först när Lorenzo Pellegrini blivit utvisad efter att Romamittfältarens initiala gula kort uppgraderats till ett rött. Maxim De Cuyper reducerade på frispark och i andra halvleken lyckades Leandro Trossard kvittera, men en pinne mot Belgien är förstås inget dåligt resultat med tanke på spel med en gubbe kort i över halva matchen.

Matchen kändes annars som ett rejält fall framåt för Luciano Spalletti, med ett mer offensivt viktat lag i en 3-4-1-1-formation med Andrea Cambiaso och Federico Dimarco som stormar fram i wingbackpositionerna och med Pellegrini bakom stekhete Mateo Retegui, som gjorde mål på nytt.

Nu ställs Italien på nytt mot Israel, som man besegrade under septembersamlingen. Italien ledde länge med 2-0 efter mål av Davide Frattesi och Moise Kean innan Mohammad Abu Fani reducerade i den 90:e minuten på Bozsik Aréna i Budapest. Spalletti tvingas till åtminstone en förändring, i och med Pellegrinis avstängning, och Atalantas Nicolò Zaniolo har kallats upp inför Israelmatchen.

Israel:

Har gjort ett bra jobb som kämpat sig från Nations Leagues C-division till A-divisionen, men av allt att döma blir det en kort vistelse i högstadivisionen. Israel, som är det klart svagaste laget, är sist i gruppen med tre raka nederlag på lika många försök, i snitt tre insläppta mål per match och har redan fyra poäng upp till Belgien som är nästjumbo i gruppen. Det här blir tufft för Israel.

Senast mot Frankrike hängde Israel med målmässigt i drygt 20 minuter, efter en knapp halvtimme återgav Christopher Nkunku ledningen för Les Bleus och i andra halvlek utökade Matteo Guendouzi och Bradley Barcola till en 4-1-seger i Budapest.

Israel har några avbräck inför bortamötet i Italien då lagkaptenen Eli Dasa och unge Dor Turgeman saknas, precis som Tottenhams lurige ytter Manor Solomon

Italien fortsätter imponera under Spalletti

Italien känns på uppgång och stod för en riktigt fin första halvlek mot Belgien senast, när man dominerade fullständigt före Pellegrinis utvisning. Jag tror Spalletti är ytterst angelägen om att återfinna det fina spelet här och att Gli Azzurri tar den här matchen på allvar mot gruppens slagpåse Israel, vars defensiv inte övertygar. Italien -2 finns till 1,88 hos Pinnacle .