Speltips: Turkiet över 4,5 kott på mål @ 1,77 - Expekt -

Nations League möte mellan Island och Turkiet, två lag som hoppas få flytta upp till finrummet nästa säsong.

Island står på fyra poäng efter tre matcher. Besegrade Montenegro hemma i Reykjavík med 2-0. Sedan blev det 1-3 mot dagens motståndare i Izmir för att senast spela 2-2 hemma mot Wales. Låg under med 0-2 redan efter halvtimmen spelad men inhoppande backen(!) Logi Tómasson fixade kryss genom sitt första landslagsmål och var också den som "tvingade" Wales-keepern Danny Ward att skicka in bollen i egna buren vid 2-2 kvitteringen. Kändes väl som ett ganska rättvist resultat då Wales var bättre i första halvlek och Island dem som ville mest i andra akten.

Är väl inte omöjligt att förbundskapten Åre Hareide belönar Logi Tómasson med en startplats på vänsterkanten här och sätter Kolbeinn Finnsson på bänken. Kan även bli skifte på högerbacken med Alfons Sampsted in, Valgeir Fridriksson ut. Rutinerade playmakern Gylfi Sigurdsson förväntas ersätta Brynjolfur Willumsson och agera understöd till anfallsparet Andri Gudjohnsen / Orri Oskarsson.

Johann Berg Gudmundsson står på 96 landskamper och närmar sig 100-klubben där bara fem spelare är placerade så här långt för Island.

Brynjar Bjarnason, Hördur Magnusson, Arnor Sigurdsson, Håkon Haraldsson, Bjarki Bjarnason, Kristian Hlynsson och Albert Gudmundsson finns ej med i truppen. Stefan Thordarson & Jon Thorsteinsson är avstängda. 

Turkiet behåller sin framskjutna placering?

Tabelledande Turkiet verkar ha konserverat formen från EM där laget tog sig till kvartsfinal. Besegrade länder som Georgien, Tjeckien och Österrike på vägen innan det tog stopp mot Nederländerna. I Nations League blev det 0-0 borta mot Wales, trots en man mindre sista halvtimmen. Vunnit hemmamötena med Island (3-1) och Montenegro (1-0).

Benfica-anfallaren Kerem Aktürkoğlu gjorde hattrick mot Island medan det var Fenerbaches İrfan Kahveci som avgjorde mötet mot Montenegro med matchens enda mål. Hade dock 29 målchanser varav 9 på mål och enligt statistiken så borde turkarna ha målat tre gånger i matchen (xG 2,99).

Förbundskapten Vincenzo Montella har bra material att arbeta med och det är ingen som är lastgamla i truppen. Tre gubbar på 30 år men resten är yngre så bör inte vara någon som pensionerar sig på ett tag.

Har fått några "nej tack" pga skador så keeper Mert Günok, försvararna Çağlar Söyüncü & Ozan Kabak samt anfallaren Cengiz Ünder är inte tillgängliga denna samling. Stuttgarts mittfältare Atakan Karazor är den ende debutanten.

Turkiet är i bra slag men Island borta en höstafton i Oktober är ingen solresa. Tycker varken rakt spel på Turkiet eller handikapp på Island lockar så kommer prova ett skottspel i matchen.

Turkiet över 4,5 skott på mål blir dagens spel hos Expekt .

Hade 7 skott på mål när lagen möttes senast och 9 skott på mål mot Montenegro. Bara 1 skott på mål mot Wales men där fick man rött kort och säkert en rejäl utskällning av Montella varför man inte sköt fler skott i matchen. I senaste Nations League så var det bara i sista matchen när avancemanget var säkrat som det var lite avslaget och räknar med fullt fokus här trots att det är bortaplan och lite halvkyligt.

Island släpper till rätt mycket bakåt. Montenegro hade fem skott på mål, Turkiet sju som vi redan nämnt och senast mot Wales fick man sex skott på sig. Så lutar åt att keeper Hákon Valdimarsson får att göra även här.

Orkun Kökçü & Arda Güler bör få iväg ett par skott var på mål och då behövs det bara ett till för att spelet ska sitta. Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yıldız och Barış Alper Yılmaz är inte heller fega att testa bössan.

This is the stats tab
This is the post tip