Speltips: England vinna och hålla nollan till 2.20 hos bet365 .

Irland mot England står på agendan under lördagen klockan 18:00 på Aviva Stadium i Dublin!

Irland kommer inte från något EM i somras där man misslyckades med att kvalificera sig. Det vi har att gå på är istället truppen till denna samling och de fyra träningslandskamper man haft under 2024.
Truppen man kommer med är en blandning av lite yngre, men även rätt ålderstiget. Spelare som Seamus Coleman och Robbie Brady är fortsatt en del av landslaget och när man går igenom truppen är det väl inte supermycket som kittlar i speciellt många bemärkelser.
Landskamper man spelat under 2024 har inte heller varit speciellt roliga. En seger mot Ungern, ett kryss mot Belgien och två förluster mot Schweiz och Portugal.

England kommer till den här samlingen efter ytterligare en finalförlust i ett stort mästerskap. Nu ska man försöka samla ny kraft och ge sig in i detta Nations League, men utan Gareth Southgate vid rodret.
Lee Carsley, som klivit in för tillfället, har tagit ut en trupp som är rätt lik den under EM, med ett par ändringar. Noterbart är dock att trio Watkins, Foden och Palmer lämnat återbud till samlingen på grund av sjukdom och skador. Offensiv kvalité finns givetvis ändå, men en lite ny konstellation längst fram kanske vi får se bredvid Saka och Kane.

Målsnåla Irland

Något som sticker ut runt Irland är deras oförmåga att göra mål. Man släpper visserligen inte några enorma summor mål heller, men 2 mål på 4 matcher under 2024 är givetvis för svagt. När man tittar på anfallsuppsättningen man har finns det ett par spännande namn i Evan Ferguson och Sammie Szmodics, men det är definitivt inga garantier.

Spelarna man har bakom sig på mittfältet är extremt begränsade, och då blir det ofta svårt att skapa chanser.

Jag är inne på att England vinner den här matchen hyfsat komfortabelt. Jag tror inte det blir någon överkörning då Irland som sagt är väldigt målsnåla i båda riktningar, men att Irland ska kunna såra Englands försvar med den offensiva uppsättningen man har tror jag blir svårt.

Irlands senaste landskamp var mot Portugal, där man förlorade med 3-0 och endast mäktade med 1 skott på mål. Att England gör något liknande med ett enligt mig rätt svagt Irland håller jag som troligt.
England vinna och hålla nollan mot ett målsnålt Irland till 2.20 testas!

This is the stats tab
This is the post tip