Speltips: Sam Morsy över 1,5 fouls @ 1,76 - Expekt - / över 0,5 kort @ 3,05 - Expekt

Portman Road är spelplatsen när Ipswich och Aston Villa möts i Premier Leagues sjätte omgång.

Hemmalaget har fått ihop tre pinnar under sin sejour i högsta serien. Fick ett minst sagt tufft välkomnande när Liverpool och Manchester City stod för motståndet i de två första matcherna. Men efter 0-2 och 1-4 i dom kamperna så har Ipswich tagit poäng mot Fulham, Brighton och Southampton. Inte helt oväntat så är det starka försvarsmässiga insatser som gett frukt. Tycker inte att målis Arijanet Muric är på högsta nivå men backlinjen med Leif Davis, Jacob Greaves, Dara O'Shea och Axel Tuanzebe har varit ramstarka. 

Framåt kämpar Liam Delap på men är ofta rätt ensam och anfallskollegan Sammie Szmodics hade nog gärna varit den som tagit plats längst fram. Kommer inte riktigt till sin rätt bakom Delap eller på en kant. En som startade bra men nu med nedåtgående formkurva är Chiedozie Ogbene som var bänkad senast. Conor Chaplin & Jack Clarke har inte heller fått ut max, men säsongen är lång och det kan komma igång. 

Jens Cajuste gjorde första starten för Tractor Boys senast mot Saints, spelade en dryg timme och bör behålla sin plats i elvan då Kalvin Phillips dras med småskada. Harry Clarke och Nathan Broadhead är övriga som tränare Kieran McKenna får undvara pga skador.  

Sam Morsy lägger inga fingrar emellan.

Aston Villa har fyra vinster och en förlust på sina fem första ligamatcher. Målskillnaden 10-7 visar dock att det varit jämna matcher som man oftast lyckats vinna. Hamnade i underläge både mot Everton och Wolves men kunde vända till seger båda gångerna. Luftade truppen i EFL-cup matchen mot Wycombe och det är något som Villa måste göra då Premier League och Champions League ska ha högsta prioritet. 

Har på onsdag hemmamatch mot Bayern Munchen och med vetskapen att tyskarna krossade Dinamo Zagreb med 9-2 så behövs bästa elvan i den matchen. Nu tror jag inte Unai Emery vaskar den här fighten mot Ipswich på något sätt men om läge ges så kan han säkert ta ut några viktiga pjäser på slutet så de får lite extra vila. En som fått finna sig i att bli utbytt efter ca timmen i flera matcher är förra säsongens store målskytt Ollie Watkins. Har ofta fått ge plats för supersub Jhon Duran, som satt fyra baljor som inhoppare, men senast mot Wolves fick de lira tillsammans sista halvtimmen. Colombianen Duran startade mot Wycombe och målade på straff, så även när han inleder på planen så blir det nätkänning. 

Skador på Diego Carlos, Jaden Philogene-Bidace och John McGinn. Även sena tester på Lucas Digne och Matty Cash medan Tyrone Mings och Boubacar Kamara är åter efter lång skadefrånvaro.  

Med tanke på att Ipswich är rätt starka hemma och Villa har Champions League till veckan kan det bli en målfattig match på Portman Road men det spel som huvudfokus ligger på är Ipswichs tuffe mittfältare Sam Morsy. 

Har på sina tre tidigare säsonger i Ipswich dragit på sig 37 gula kort. Har så här långt denna säsong 3 gula på 5 matcher. Inte alls omöjligt att han får en ostskiva av domaren här. Lär i alla fall gå in hårt i duellerna i vanlig ordning och att han ska dra på sig minst två frisparkar i matchen känns som ett fint spel. Har så här långt följande "fouls": Liverpool (0), Manchester City (1), Fulham (2), Brighton (3) och Southampton (2) så efter en lite soft inledning börjar han komma igång med "fulspelet".

Spelen sitter om Sam Morsy drar på sig minst två fouls, samt om han får kort i matchen. 

This is the stats tab
This is the post tip