Inter:

Helgen rundas av med Derby d’Italia när regerande Serie A-mästarna Inter tar emot Juventus, med forne Intermittfältaren och legendaren Thiago Motta på tränarbänken, i ett riktigt klassikermöte på Giuseppe Meazza. Inter har spottat upp sig i ligaspelet efter derbyförlusten mot Milan – I Nerazzurris enda nederlag så här långt - och har klättrat till en andraplats efter tre raka segrar. Den gångna veckan har Simone Inzaghis gäng säkrat dubbla målsnåla trepoängare via 1-0 mot schweiziska Young Boys i Champions League och en 1-0-seger borta mot Roma förra söndagen.

Inzaghi får klara sig utan tunga pjäser i Francesco Acerbi och mittfältskuggen Hakan Calhanoglu här, vilket är avbräck. Även Carlos Augusto och Tajan Buchanan saknas. Piotr Zielinski ser ut att gå före Kristjan Asllani när det kommer att ersätta Calhanoglu centralt. Inzaghi passade på att vila Matteo Darmian, Alessandro Bastoni, Federico Dimarco, Lautaro Martínez och Marcus Thuram i Champions League, så de svartblå kommer ha ett gäng nyckelkuggar med pigga ben, åtminstone.

Juventus:

Det är svårt att bli riktigt klok på Thiago Mottas Juventus, men vi kan konstatera att den rosiga succéstarten onekligen kommit av sig. Juventus inledde säsongen med dubbla 3-0-segrar, och övertygande sådana, men sedan dess har målskyttet varit ett rejält problem för Turinlaget i ligaspelet – något bättre i Champions League där man gjort sex mål på tre matcher – som bara producerat elva mål på åtta ligamatcher. Samtidigt ser defensiven ut som under fornstora Max Allegri-dagar, med bara ett ynka mål insläppt i Serie A, där Juve vunnit fyra och kryssat lika många men ännu inte fått smaka på nederlag.

Det fick man dock göra i Champions League i veckan, när man utan tvekan var det sämre laget hemma mot ett imponerande Stuttgart där tyskarna till slut vann rättvist efter ett sent, och läckert, avgörande från forne Atalantaspelaren El Bilal Traoré, i en match där Danilo blev utvisad i slutminuterna. Frågan är dock om Juventus starka defensiv kan hålla i sig även utan försvarskuggen Bremer – vars säsong är över med en skada. Brassen är inte bara Juventus bästa försvarare, han får också spelare som Federico Gatti att framstå som betydligt bättre och tryggare bredvid honom än när Gatti själv tvingas bära en ledande roll. Motta får tillbaka Francisco Conceicao från avstängning och Weston McKennie, som missade förra ligabataljen efter landslagsuppehållet. Dessutom ser inte Teun Koopmeiners ut att återhämta sig i tid. Även nyförvärven Douglas Luiz – som haft det rejält tungt i inledningen av livet i Turin – och Nico González missar kraftmätningen i Milano.

Inter rättmätig favorit - tajt och målsnålt Derby d’Italia?

Jag håller Inter som rättmätig favorit hemma mot ett Juventus som det är svårt att veta riktigt var vi har. Inzaghi har ett välfungerande lagbygge på uppgång, där Thuram varit i storform och Lautaro börjat visa gryende form igen, och där Inzaghi kunde vila nyckelkuggar och ändå vinna i CL. Jag håller Inter som det betydligt starkare laget för tillfället, särskilt eftersom Motta ännu inte fått alla bitar på plats och avsaknaden av viktige Bremer. Raka ettan finns till 1,83 hos Coolbet . Jag misstänker också, liksom marknaden, att det här mycket väl kan bli en målsnål batalj. Juventus släpper inte in många mål alls och Inter har också hållit ihop det väldigt bra mot slutet. De sex senaste mötena lagen emellan har alla gått under 2.5-målslinan. Under 2.5 mål finns till 1,70. Inter & Under 3.5 mål kan också vara intressant till 2,31.

This is the stats tab
This is the post tip