Måstematch i botten när Halmstad gästar IFK Norrköping. 
Mitt speltips: Under tre mål asian. Expekt

Finns under asiatiska marknader och innebär pengarna tillbaka på exakt tre mål. Vinst vid noll, ett eller två mål. Förlust vid fyra eller fler mål. Den djärve kan hugga under 2,5 mål till högre odds. 

Otroligt viktiga poäng på spel i matchen. Peking är jumbo med elva poäng på 14 matcher. Halmstad har visserligen 18 inspelade poäng, men tror att både Haglund och Pelle Olsson är väl medvetna om att HBK tagit fler poäng än "förtjänat". Hade rejäl medstuds under våren då de vann flera matcher där de var totalt utspelade. Tror klubben är inställda på att det blir bottenkampsslit in i mål. En poäng här är mycket bra då det innebär fortsatt sju poäng ner till Peking, ska mycket till att det ska käkas upp på femton matcher. Förlust däremot och Norrköping har riktig känning gentemot Halmstad. 

Sen vet vi att Haglund och Olsson är defensivt lagda tränare. Kan inte tänka mig annat än att de åker till den här matchen och backar hem för att låta Norrköping föra spelet. Kommer säkert försöka invänta misstag från Peking och utnyttja att hemmalagets allmäntillstånd vad gäller form, prestationer eller vad du än vill - allt är uselt för dagen. Ju längre den här matchen står 0-0, desto mer talar det för HBK. 

Sen har Halmstad tappat Naeem Mohammed (skada) och Granath (såld). Inte så att det dräller av målskyttar och poängspelare i övrigt. Dessutom sålt ösige ytterbacken Phil Ofosu-Ayeh, vilket också varit ett offensivt HBK-vapen. Sargad offensiv. 

Arrivederci Andreas Alm?

Avskedsmatch för Andreas Alm? Den forne AIK-tränaren har inte gjort några vidare resultat för Peking hittills och prestationerna har varit svaga. Släppt in extremt många mål. Att han håller på med sitt sedvanliga tönteri gentemot journalister är förvisso underhållande, men det ligger honom i fatet när resultaten går emot. 

Allt som allt så är det väldigt jobbigt läge för Peking. Går in i omgången som jumbo, det bara måste börja tas poäng. Att de släppt in 37 mål på 14 matcher är så uselt att jag saknar ord, men nu ställs de mot allsvenskans kanske svagaste offensiv. Det faktumet plus att läget är som det är tabellmässigt får mig att tro att det bara måste bli bättring på den fronten. 

Första målet extremt angeläget att inte släppa in här. Därför tror jag på avvaktande spel inledningsvis, få risker och ställningskrig. Därför tror jag underspelet är en bra startposition i matchen. 

Vi behöver fyra eller fler mål för förlust på spelet. De här lagen har varit inblandade i målrika matcher, men här tycker jag det finns argument mot mål. Och trots allt är det bara 11/28 matcher kombinerat den här säsongen som haft fyra eller fler mål, så det är inget som skett i varje omgång. Så jag blev lite förvånad över så högt odds på under på en hög lina. Men det är bara att spela då tycker jag. 

Mitt speltips: Under tre mål asian. 

This is the stats tab
This is the post tip