IFK Göteborg välkomnar Halmsad på måndagen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget. Spelet sitter om Blåvitt vinner med två eller fler mål.
Förlust på spelet om Halmstad tar poäng. Den som vill vara lite mer försiktig kan ta asian -1 och få pengarna tillbaka om det blir uddamålsseger för IFK. 

Min take här är kortfattat att Blåvitt är ett hack bättre än kalla Halmstad. Och att Blåvitt har förlorat så många ledningar och poäng på tilläggstid att de bara måste gå för att döda matchen med fler mål om de har en uddamålsledning. 

Blåvitt har åtta raka matcher utan seger. Tycker en del prestationer varit bättre än vad den raden säger. Exempelvis i derbyt mot Häcken senast såg Blåvitt mycket bra ut. Känns som att de börjar hitta något nu efter att ha värvat en hel del spelare under sommaren. Är ett klart bättre lag när Skjellerup är tillgänglig, vilket han varit nu ett par omgångar. 

Halmstads fria fall fortsätter

Hur Halmstad har sju segrar är lite av ett mirakel. Förlorat nio av de senaste tio matcherna, tolv av de senaste 15. Förlorat nio av elva bortamatcher. Som jag varit inne på tidigare så tog HBK en del tursegrar inledningsvis och det är därför laget hållit sig flytande. Ögat och underliggande statistiken säger att laget nog är sämst i serien trots allt. Blev dessutom ännu sämre under sommaren när de gjorde sig av med ett par av sina bästa pjäser och tappade Mohammed pga skada. 

Sparkade Haglund men har inte fått någon särskild effekt. Har tio förluster i år med två eller fler mål och det ser mörkt ut i jakten på nytt kontrakt.   

Hemmamatchen mot Blåvitt var en av de där turliga segrarna HBK tog i våras. Blåvitt hade 77% boll, 11-3 i målchanser och 8-1 i hörnor på Örjans Vall. Mucolli missade dessutom en straff. Tycker egentligen inte IFK är sämre än då, Halmstad är nog det. 

Med tanke på alla tappade poäng från ledningar tror jag Blåvitt kommer ösa på här om de tar ledningen. Tycker det ligger i korten att de får lite utdelning snart och då kan det mycket väl rulla på ungefär som det gjorde mot Degerfors i fjol i en liknande uppgift (6-0 där). 

Speltips: IFK Göteborg asian -1,5. 

This is the stats tab
This is the post tip