Speltips: Asian under 3 mål till 1.74 hos Pinnacle

______

Det börjar dra ihop sig inför det allsvenska uppehållet och det är väldigt viktigt att avsluta bra. Dels för gästande Elfsborg där Jimmy Thelin lämnar och dels för IFK Göteborg som behöver mer positivism för att kunna vända på denna säsongsinledning. Inget av lagen har direkt motsvarat förväntningarna och väntar fortfarande på ett uppradande av segrar för att kunna hänga på i toppen kontra lämna botten.


IFK Göteborg
Senaste match: AIK - IFK Göteborg 5 - 2
xG: 3.13 - 0.72
Skott/skott på mål: 27/12 - 11/4
Possession(%): 53 - 47
Hörnor: 9 - 6
Gästerna tog ledningen två gånger om men det syntes redan från start att detta skulle bli tufft för Blåvitt där AIK hade kontroll på matchbilden och trots insläppta mål skapade man ett bra tryck. Blåvitt hade många spelare som inte kom upp i nivå och ju längre matchen gick så orkade de inte hålla i. 


Elfsborg
Senaste match: Malmö FF - Elfsborg 2 - 1
xG: 3.78 - 1.19
Skott/skott på mål: 28/8 - 8/1
Possession(%): 68 - 32
Hörnor: 17 - 1
Elfsborg skulle återigen försöka störa Malmö FF och det lyckades man med inledningsvis med sitt omställningsspel (ja, vad annars?). Oavsett alltid intressant hur pass bra Elfsborg ofta är emot Malmö FF, åtminstone är de alltid med i matchen och det avgörs ofta med små marginaler trots ett bra hemmatryck. 


Läget hos IFK Göteborg?
Bästa (?) spelaren Yalcouye är dessvärre avstängd. Andreas Pyndt och Arbnor Mucolli fortfarande osäkra till spel och stod över senaste matchen. Skjellerup likaså men där spelarna uppgavs deltagit i träning och kan bli aktuella för spel. Frågan är bara hur mycket man vågar “chansa” när det bara är en omgång kvar innan uppehållet. 


Läget hos Elfsborg?
Inte heller speciellt positivt då Niklas Hult fortfarande är borta. Johan Larsson avstängd som är otroligt viktig för både spelet och ledarskapet på planen. Jalal Abdulai stod över senast och är tveksam till spel.


Värde i underspelet i det viktiga mötet

Det väntas 25 grader och sol i Göteborg när viktiga poäng står på spel. Hemmalagets försvarsspel har blandat och gett men där man tog slut senast mot AIK och det rann iväg mot slutet. Tycker senaste hemmamatchen mot Mjällby däremot var bra försvarsmässigt och Mjällby skapade ingenting. Nu ställs man mot ett Elfsborg med mycket speed i offensiven men som är usla i bortaspelet. Det är inte alls lika starka på gräs och får inte till det snabba spelet man vill åt. Tycker att med lagens avbräck, värmen, vikten av poäng och sista matchen innan uppehåll finns en bra utgångsposition för ett underspel här. Tror inte alls det blir så öppet spel som det varit för lagen vissa matcher och fokus måste ändå ligga på att stänga tio defensiven. Blåvitt kommer ha stor respekt för att de släppte in fem mål senast samt ha stor respekt för Elfsborgs omställningar, medan Elfsborg kan bekvämt ligga lågt och stänga till.

Speltips: Asian under 3 mål till 1.74 hos Pinnacle

This is the stats tab
This is the post tip