Speltips: Under 3 mål till 1.71 hos Pinnacle
________


Ännu en chans för Blåvitt att få fart på denna säsong när man återigen spelar på Gamla Ullevi. Senast var man bara sekunder från att äntligen få den där viktiga trepoängaren. Det kändes som Blåvitt börjat få fart och energi igen och Billborn skulle sikta högre. Nu får man ta ett steg tillbaka och fortsatt jobba med grunderna. För gästerna, BP, så har starten på höstsäsongen inte heller varit en dans på rosor, däremot kanske vad man kan förvänta sig. Det blev förlust senast mot Hammarby och förlust mot Elfsborg men däremot en seger borta mot Kalmar FF. Båda lagen här står på 18 inspelade poäng och det är väldigt viktigt att vinna nu eftersom lagen i botten närmar sig och vem orkar med en till säsong när det ska panikvärvas? 


IFK Göteborg
Senaste match: IFK Göteborg - Västerås SK 1 - 1
xG: 0.68 - 1.09
Skott/skott på mål: 13/5 - 11/2
Possession(%): 64 - 36
Hörnor: 6 - 6
Tycker att Blåvitt ändå gör en rätt så bra match överlag där de har vassa omställningar där det går väldigt snabbt, kombinerat med att ofta etablera ett spel i stora perioder där VSK inte fick låna bollen. Visserligen blev det mer och mer öppet och båda hade sina målchanser men Blåvitt står sig starkt ända tills VSK:s forcering med fasta situationer där inkasten blev farliga och man tryckte ner hemmalaget långt ner i eget straffområde och matade in bollar. Tillslut dämp bollen ner på rätt ställe hos gästerna och Boudah kunde kvittera till 1-1 med sekunder kvar av matchen. 


BP
Senaste match: BP - Hammarby
xG: 1.67 - 1.29
Skott/skott på mål: 16/5 - 14/7
Possession(%): 47 - 53
Hörnor: 4 - 7
Det var en jämn match där BP var favoriter på förhand med en lite annorlunda Hammarbyuppställning. Däremot märktes det i den sista tredjedelen att Hammarby har mycket mer spets och många spelare som kan göra det där lilla extra. Efter ledningsmålet för gästerna så var det bara Hammarby och man väntade nästan på punkteringen. BP är som så många gånger förr ett stabilt lag men som inte räcker till truppmässigt och inte får marginalerna med sig - däremot det positiva är att de kan ta poäng i vilken match som helst tillskillnad från andra bottenlag. 


Avstängda: Sebastian Ohlsson och Oscar Pettersson (IFK Göteborg)

Nyförvärvet Jonas Bager väntas vara med i truppen.



Poängbehov...

Tycker vi fick se en relativt intressant offensiv hos Blåvitt där väldigt mycket går igenom Paolos Abraham som gärna droppar ut och attackerar en mot en. Dessutom glädjande var det att se Skjellerup som inte bara har targetkvaliteter utan också visade en intressant speed. Nu är dessvärre båda dessa spelare något osäkra inför den här matchen där Abraham haft problem med en skada i veckan medan Skjellerup utgick med en befarad hjärnskakning i matchen. Återstår att se om någon av spelarna kommer till spel. För BP:s del är skadeläget densamma som det varit tidigare och man har ändå ändå en helt ok trupp. Vasic är en oerhört skicklig spelare som alla lag får se upp med, däremot syntes det att Gustaf Svensson och Wendt är vana med den typen av spelare när man ställdes mot Granath senast. Det var mycket tufft i rygg och en del fulspel där jag tycker att att man hade kontroll på Granath. 

Detta är en match där det är otroligt viktiga poäng på spel. Förväntar mig att BP börjar lägre medan IFK Göteborg kommer ut med en rejäl revanschlusta. Med det offensiva förmodade avbräcken och lagens matcher på senaste tiden så tror jag det finns goda chanser återigen för ett underspel. Tycker Blåvitt fick bra hjälp av Carlén som vann mycket boll och även Erlingmark som fick göra sina första minutrar igen för klubben. BP ska kunna hålla tätt här och det är viktigt att man är med i matchen hela tiden eftersom man märker att det lätt kan studsa in någon boll när man befinner sig den tabellpositionen som man gör och det är mycket nervositet och press på spel. Förväntar mig att lagen helt stänger ned om de tar ledningen, oavsett om den Blåvita publiken vill att de går för en punktering av matchen. 


Speltips: Under 3 mål till 1.71 hos Pinnacle

This is the stats tab
This is the post tip