Speltips: Asian under 1 mål i första halvlek till 1.70 hos bet365
_______________

Ingen måndagsångest direkt med det klassiska mötet mellan IFK Göteborg och AIK där det alltid smäller och är 100% rivalitet. Ett slutsålt Gamla Ullevi med supportrar som numera går in med en annan typ av förväntningar på sina lag där det är två trupper med bra form och självförtroende. IFK Göteborg kan börja blicka uppåt i tabellen medan AIK verkligen kan koppla greppet om topp 4 med lika många matcher kvar. 


IFK Göteborg
Senaste match: IFK Norrköping - IFK Göteborg 0 - 2
xG: 2.04 - 1.24
Skott/skott på mål: 15/6 - 11/5
Possession(%): 56 - 44
Hörnor: 8 - 8
En första halvlek som var något chockartad där Blåvitt inte alls fick tag i sitt spel och Peking skapade alla målchanser. Däremot lyckades Gustav Svensson från ingenstans ge gästerna ledning på hörna vilket paralyserade Norrköping som inte hittade tillbaka till sin inledning. Stark insats av Blåvitt som börjar hitta mer och mer rätt. 


AIK
Senaste match: AIK - Häcken 0 - 2
xG: 0.77 - 0.73
Skott/skott på mål: 10/4 - 11/4
Possession(%): 46 - 54
Hörnor: 5 - 6
Det var väntat med en käftsmäll efter sådan form och en derbyseger. Sedan kommer ett Häcken där man förväntas vinna. Det märktes att AIK skulle få tufft utan sina avstängningar och spelare för spelare var det en annan typ av nivå hos Häcken som visade klassen i straffområdena. 

Läget hos Blåvitt?
- Thomas Santos osäker till spel.
- Paolos Abraham och Arbnor Mucolli skadade.
- Gustaf Norlin har varit lite till och från, mer osäker status om han är redo för AIK-matchen. 


Läget hos AIK?
- Lamine Fanne Dabo rapporteras ha skadat sin arm i träning. Osäkert just nu hur illa det är och hur länge han blir borta från fotbollen.
- Sotirios Papagiannopoulos osäker.
- Har sedan tidigare långtidsskador på bland annat Ayari och Ellingsen.

Mer kamp än finlir på Gamla Ullevi

Underhållande match men för få offensiva spetsspelare för att göra skillnaden. Pittas hamnar alldeles för ensam för AIK men däremot är det inga fel alls på defensiven där man också har sparkapital i Isherwood och nu Mads Thychosen tillbaka. Enda man lämnar frågetecken för är avsaknaden av Fanne som stabiliserar framför backlinen, kanske väljer man en tydlig försvarsspelare som Milosevic eller så får Besirovic/Salétros/Celina återigen säkra en mer defensiv vilket tar lite udden av AIK:s offensiv.

Medan för Blåvitt saknas Paolos Abraham, Mucolli och en osäker Norlin vilket gör Blåvitt till offensivt försvagade. Blåvitt har två raka hållna nollor, matcher som inte direkt innehållit många målchanser. Ett enklare, rakare spel som bara ska säkra poäng. Visserligen har man nu stor tillförsikt i att klara sig kvar med två raka segrar men tror inte direkt man ändrar så mycket för det.  Man har hittat något stabilare och spelar inte med mycket risk i uppspel och man sätter en sådan som Skjellerup tidigt i spel. Likaså ser det ut hos AIK där Ioannis Pittas blir väldigt ensam i offensiven och får mestadels vara själv omringandes av 4-5 motståndare. Då är det inte heller enkelt att skapa något. AIK har en tydlig identitet nu med att man många gånger hamnar i en fembackslinje och det är svårt att skapa målchanser på laget, medan Blåvitt också har styrkan i defensiven numera. Tror defensiverna i båda lagen enkelt tar bort anfallsvapnena och det kommer istället bli en kamp om mittfältet. Lagen tar mer ut varandra och det blir en målsnål, stängd match med mycket kamp. 0-0 i halvtid? 


Speltips: Asian under 1 mål i första halvlek till 1.70 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip